VALAMAR-S-sezona

KRUG ISTRA i Izložba „Nije sve tako ružičasto – žene i rad u Istri“

16.05.2023. 13:52; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / KRUG ISTRA i Izložba „Nije sve tako ružičasto – žene i rad u Istri“
image2

U mjesecu obilježavanja ženskog poduzetništa članice Udruge KRUG Istra posjetile su Etnografski muzej Istre  i izložbu „Nije sve tako ružičasto- žene i rad u Istri.“

Uz stručno vodstvo ravnateljice, dr.sc. Ivone Orlić pogledale su stalni postav uz detaljan osvrt na žensku ulogu u istarskoj povjesti te posebno izložbu Nije sve tako ružičasto. Uz podatke i povijesne činjenice, ravnateljica je podijelila mnoge zanimljivosti koje je doživjela i čula od svojih pripovjedača i uopće dala širu sliku o ulozi žene u Istri kroz povijest.

Članice su se upoznale sa ulogom žene u obitelji na selu i u gradu, žene  u ratu, odnosom prema radu koji se mjenjao, ravnopravnosti spolova kroz razoblja ali i zastupljenosti žena u javnim funkcjama te mnogim drugim aspektima koji su prikazani kroz dojmljiv i snažan interaktivni prikaz stalnog postava ali i ove pojednačne izložbe.

Udruga KRUG Istra, ogranak je nacionalne udruge poslovnih žena Krug koja djeluje više od trideset godina uz pomoć HGK i povezuje poslovne žene diljem cijele hrvatske, čineći tako snažnu bazu povezivanja i poslovnog umrežavanja. Sjedište Udruge je u Puli a članice su joj iz cijele Istre.

Posjeta izložbi bila je vrlo edukativna i samo je još više nadahnula članice da budu ustrajne u svojim djelovanjima, povezivanjima i ukazivanjima na važne trenutke i potrebnu pomoć. Samom osjećaju doprinjelo je posebno nadahnuto i posvećeno vođenje izložbom od srane ravanteljice dr.sc.Ivone Orlić te joj se najiskrenije zahvaljujemo ali i preporučamo svima koji se nađu u Pazinu da posjete Etnografski muzej , stalni postav i izložbu.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email