NEWS

KRŠENJE IZBORNIH PRAVILA? MA, KOGA BRIGA! (sponzorirani članak)

Dolores_jumbo_Mateus2
17.05.2017. 21:00; ; Početna / Politika / KRŠENJE IZBORNIH PRAVILA? MA, KOGA BRIGA! (sponzorirani članak)

Dogradonačelnik Peršurić susreo se sa cehom ribara Poreštine u jeku izborne kampanje u kojoj sudjeluje kao kandidat za gradonačelnika Poreča

Poštovane Porečanke i Porečani, dragi ribari,

nažalost, situacija je takva da mi nemamo druge nego na bedastoće IDS-a odgovoriti sponzoriranim člancima. To vam znači da moramo platiti, da bi se bar nešto čulo mimo vladajuće IDS-ovske elite. Pazite, nije da se novcem može sve rješiti, ali neki mediji su već dobrano plaćeni od IDS-a sa zadatkom – da ne objave ono što naša koalicija ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE sa kandidatkinjom Dolores Ghersinich za gradonačelnicu Poreča-Parenzo govori. Stvari se događaju, mi promičemo naš program sa građanima, umirovljenicima, ribarima…, ali sve to ne dospije do vas iz jednog jedinog razloga – urednici i vlasnici medija objavili/sklopili izborne ugovore. I to je OK. To su izborna pravila i mi ih poštujemo.

No, koristimo ovaj medij da bi vam skrenuli pozornost na nedavni susret kandidata IDS-a Lorisa Peršurića sa cehom ribara UO Poreč predvođenin s gospodinom Robertom Momićem, predsjednikom ceha koji je ujedno IDS-ov član. Momić zastupa ribare – to je njegova dužnost, ali tu institucionalnu ulogu on koristi da bi u jeku izborne kampanje promovirao jednu stranku, svoju stranku – IDS. To je bedastoća nad bedastoćama! Ribari nisu ribari, već su postali ideesovci, brane boje jedne stranke. Što reći na to? Kada bi vladala neka minimalna demokracija gospodin Robert Momić bi već imao spremne kufere. Takvog bi se predsjednika jedan normalni ceh trebao stidjeti i smjesta rješiti. No, politika čini svoje, bavi se bedastoćama i takve poteze naziva agitacijom pućanstva u cilju ponovnog osvajanja vlasti IDS-a.

Gospodin Loris Peršurić se u javnosti pojavljuje u dvojakoj ulozi: kao dogradonačelnik i kao kandidat za gradonačelnika!

IDS-ovi plaćeni mediji njegovo pojavljivanje u izbornoj kampanji u ulozi dogradončelhika to uredno prate sa velikim naslovima! Kršenje izbornih pravlia? Ma koga briga! Pa dogradonačelnik se negdje pojavio, to se mora popratit – ipak je to dogradonačelnik! Fućkaš izborna pravila, urednici medija pišu SVOJA izborna pravila, koja nisu za sve dionike izbora ista! Fer igra? Prosudite sami!

Što se nas tiče mi smo već imali susret sa ribarima, s njima smo razgovarali i predstavili im naš program. Vijesti se šire i bez medija, a takve su vijesti poštene i dobronamjerne. Da vas podsjetimo:

  • samo su članovi naše koalicije ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE kao vijećnici u prošlom sazivu Gradskog vijeća ustali protiv sramnog ponašanja Vlade u Zagrebu, koja je male porečke i istarske ribare isključila iz plana posebnih poreznih olakšica!!!
  • Samo su članovi naše koalicije kao vijećnici ustali protiv odluke NO Usluge (100% sastav IDS-ovih članova) o stopostotnom povećanju cijene veza u sportskoj lučici!!! To svi dobro znaju, ne treba trošiti previše riječi. IDS-ovi vijećnici u Gradskom vijeću tom prilikom nisu našim ribarima dozvolili da govore o svom problemu na sjednici GV-a, glasajući protiv prijedloga naših vijećnika koji su zatražili da se ribarima da riječ za govornicom!

 

Željeli smo ovaj naš mali komentar na postupak predsjednika ceha ribara podijeliti sa svim ribarima, a ima ih u popriličnom broju, koji ne dijele s Momićem partijsku knjižicu. Tek toliko – na znanje svima!

Lista Zajedno Možemo Više

Print Friendly, PDF & Email