NEWS

KRENULI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ŽUPANIJSKE CESTE KUKCI-KAŠTELIR: Ukupna vrijednost investicije preko 5 milijuna kuna

19.04.2018. 12:12; ; Početna / Novosti / Okolne općine / KRENULI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ŽUPANIJSKE CESTE KUKCI-KAŠTELIR: Ukupna vrijednost investicije preko 5 milijuna kuna
1523953298930

Krenula je rekonstrukcija županijske ceste Kukci-Kaštelir. Rekonstruira se najkritičniji dio prometnice duljine 1400 metara, gdje je u potpunosti propala kolnička konstrukcija. Ukupna vrijednost investicije iznosi pet milijuna 250 tisuća kuna.

Izgradnja kanalizacijskog kolektora i obnova kolničke konstrukcije

Već se dulje vrijeme planira rekonstrukcija ove dionice, no radovi na saniranju kolničke konstrukcije krenut će tek za mjesec dana. Razlog tomu je i izgradnja kanalizacijskog kolektora u trupu prometnice.

U sklopu navedenih radova planirano je izvesti gotovo 1700 metara sustava javne odvodnje, a sveukupna vrijednost ugovorenih radova na izgradnji kanalizacijske mreže iznosi milijun i 750 tisuća kuna.

Dovršetak radova od strane porečke Odvodnje očekuje se kroz 30 do 40 dana kada bi Županijska uprava za ceste trebala započeti s radovima. Standardan je to ulazak u turističku sezonu s radovima na prometnicama, no, kako doznajemo, raniji početak radova nije bio moguć iz više razloga.

Iako je krajnji rok izvođenja svih radova 15. kolovoza, iz Županijske uprave za ceste i Odvodnje Poreč poručuju kako će dati sve od sebe da radove privedu kraju što prije te cestu otvore za sav promet. Uz ovaj projekt, porečka Odvodnja radi na obnovi kanalizacijskog sustava u Kloštru te Stanciji Padovan gdje se okončanje radova očekuje do kraja lipnja ove godine.

prilog TV ISTRA

Print Friendly, PDF & Email