NEWS

Krenula i treća smjena Dječjeg ljetnog kampa

1 (155)
29.07.2021. 13:36; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Krenula i treća smjena Dječjeg ljetnog kampa

Dječji ljetni kamp, koji se ove godine održava u zajedničkoj organizaciji Grada Poreča-Parenzo i Društva „Naša djeca“ Poreč na Gradskom kupalištu i Picalu, krenuo je ovoga tjedna i s trećom smjenom. Kamp je danas obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić u društvu tajnice Društva „Naša djeca“ Poreč Gabrijele Močibob i voditelja Valentina Gašparinija.

– U subotu smo feštom zaključili dva tjedna druge smjene kampa u kojem smo imali 130 djece na dvije lokacije. Nije bilo neugodnih izazova, voditelji/ce ne samo kompetentni nego i maštoviti i spremni organizirati aktivnosti tako da svaki dan bude nezaboravan. Ovog je tjedna krenula treća smjena sa 129 djece. U Igraonici imamo Zlatne ribice koje vode Katerina i Ena, Kornjače koje vode Marina i Karmela te Istrijanske ćevape s Ivanom i Antheom. Na Gradskom kupalištu su s najmanjim Ježićima Lea i Larisa, sa srednjom skupinom Veronika i Antonela, a s velikima Narančastim brbljavcima Igor i Željka., napominju u Društvu „Naša djeca“ Poreč.

Kao i na početku prve dvije smjene, djeca su dobila dvije majice sa zaštitnim znakom kampa, dok će se ručak za djecu pripremati u objektima Valamara, koji je velika podrška realizaciji ovoga kampa, a osigurana je i voćna marenda.

U ukupno četiri smjene upisano je gotovo 500 djece, koja na organiziran, kvalitetan i zabavan način provode dio ljetnih praznika. Istovremeno je i to velika pomoć brojnim roditeljima, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu. Grad Poreč i ove godine sufinancira boravak za djecu sa svojeg područja, dok u potpunosti financira boravak za djecu u socijalnoj potrebi.

Print Friendly, PDF & Email