Kreće zaprašivanje komaraca na području Poreča i pripadajućih naselja

16.07.2020. 10:51; ; Početna / Obavijesti / Kreće zaprašivanje komaraca na području Poreča i pripadajućih naselja
dezinsekcija-komaraca

Obavještavaju se građani da će se području Grada Poreča, sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija i Provedbenom planu obvezne preventivne deratizacije i dezinsekcije na području Grada Poreča za 2020. godinu, vršiti adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca).

Tretman će se vršiti na području Poreča, svih mjesnih odbora i pripadajućih naselja 17. srpnja. U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim satima, stoga se upozoravaju građani s respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima. Također, umoljavaju se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

O provođenju mjera obaviješten je i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije i Županijska sanitarna inspekcija, a provodit će ih Dezinskecija d.o.o. iz Rijeke.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email