NEWS

Kreativnom radionicom Usluga Poreč obilježava Europski tjedan smanjenja otpada

2023-11-17_10h03_41
17.11.2023. 10:04; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Kreativnom radionicom Usluga Poreč obilježava Europski tjedan smanjenja otpada

Pridružite nam se u obilježavanju Europskog tjedna za smanjenje otpada! Od 18. do 26. studenog 2023. godine Usluga Poreč pripremila je razne aktivnosti kojima ćemo naglasiti važnost pravilnog odlaganja i smanjenja otpada.

U partnerstvu s DND-om Poreč, u okviru likovne radionice “Likovni laboratorij”, organiziramo dječju radionicu izrade božićnih ukrasa od plastičnih boca. Pod vodstvom Marine Dželalije Jakominić, djeca će dati novu svrhu plastičnim bocama koje bi inače završile kao otpad. Ova kreativna inicijativa potiče svijest o recikliranju, pobuđuje dječju maštu i educira ih o važnosti ponovne uporabe materijala.

Izrađeni božićni ukrasi ukrasit će adventsku jelku na trgu Matije Gupca tijekom tradicionalnog adventa Poreča. Kroz ovu radionicu, djeca će ne samo uživati u stvaranju ukrasa, već će i naučiti o važnosti smanjenja otpada i odgovornog postupanja s materijalima.

Paralelno s radionicom, organiziramo podjelu besplatnih platnenih vrećica na Trgu Slobode i gradskoj tržnici u petak 24.11.2023. u periodu od 10 do 12 sati. Podržite ovu inicijativu, zamijenite plastične vrećice održivijim alternativama i učinite korak prema boljoj i čišćoj budućnosti. Nepravilno odlaganje plastičnih vrećica dugoročno šteti okolišu, a mikroplastika koja nastaje iz njih utječe na naš prehrambeni lanac.

Svijest o smanjenju otpada ključna je za očuvanje okoliša. Razmislite o svojim svakodnevnim navikama, smanjite količinu otpada, reciklirajte i ponovno koristite predmete kako bismo zajedno doprinijeli očuvanju našeg okoliša.

Usluga Poreč d.o.o.

Print Friendly, PDF & Email