NEWS

Kraj uspješne turističke sezone Općina Kaštelir Labinci obilježit će zanimljivim programom osmišljenim povodom Svjetskog dana turizma

dan turizma Kaštelir - plakat 2019
24.09.2019. 13:23; Učitavanja: 189; Početna / Gospodarstvo / Kraj uspješne turističke sezone Općina Kaštelir Labinci obilježit će zanimljivim programom osmišljenim povodom Svjetskog dana turizma

Niz iznimno posjećenih ljetnih događanja nazvan „Ljeto u Kašteliru 2019.“ privodi se kraju obilježavanjem Svjetskog dana turizma u subotu, 28. rujna od 12 do 18 sati. Planirani kreativni program predstavili su na konferenciji za medije načelnik Enio Jugovac i voditeljica turističke zajednice dr.sc. Romina Sinosich.

Ideja vodilja na početku turističke sezone bila je obogatiti ponudu događanja, kako za sve veći broj gostiju tako i za lokalno stanovništvo. Obzirom na nikad veću posjećenost naših manifestacija, mislim da smo u namjeri uspjeli. Obilježavanje Svjetskog dana turizma zadnji je u nizu eventa kojeg smo ove godine inovativno i kreativno upotpunili, samim time podigli na viši nivo’- objasnila je Sinosich te dodala kako se i ove godine, nalik na prošlu, Svjetski dan turizma u općini obilježava kada i tradicionalna Kuzminja. Cilj programa je  valorizacija različitih aspekata turističke ponude općine.

Moći će se tako udahnuti dašak prošlosti obilaskom etno zbirke House of Memories, u kreativnim radionicama za male i velike izrađivat će se kosiri, pečati od krumpira, suveniri i lutke od lavande te slikanje crnim vinom. Kreativne radionice vodit će Ester Diklić iz kaštelirske udruge Kreke te Karmen Legović sa djecom područne osnovne škole Kaštelir.

U neizostavnoj eno-gastro ponudi uključeni su kaštelirski restorani Toni i  Žardin, te Opg Venier; idealna je to prilika za degustaciju raznih domaćih jela, kolača i slastica. Za tu priliku, vrata svojih vinarija otvaraju Cossetto i Radoš, te Kuća meda Opg Ventin.

Ponosni smo na činjenicu što su se ove godine različiti i mnogobrojni privatni subjekti s našeg područja uključili u manifestaciju. To dokazuje da lokalno stanovništo razumije važnost javno privatnog partnerstva u turističke svrhe kako bi zajednički stvorili dodatne vrijednosti – istaknula je Sinosich.

Zadovoljstvo turističkom sezonom ne krije načelnik Enio Jugovac, naglasivši kako se Općina rado priključila svim ovogodišnjim manifestacijama, koje su premašile očekivanja posječenosti.

Moramo biti svjesni da turistička djelatnost postaje iznimno bitna kategorija našeg gospodarstva, na što ukazuju ovogodišnji odlični rezultati. Općina, stoga, podupire sve aktivnosti koje doprinose diverzifikaciji i bogaćenju turističke ponude – naglasio je Jugovac te dodao kako obilježavanje Svjetskog dana turizma ima naravno, simbolično značenje, međutim, stvorena suradnja između dionika turističke ponude, konkretna je i opipljiva.

Program obilježavanja Svjetskog dana turizma održat će se na glavnom trgu s početkom u 12 sati. U slučaju kiše, događanja su predviđena u prostorijama Etno zbirke odnosno starog kaštelirskog mlina.        

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email