NEWS
Ljeto u Funtani

Košarkaški klub Poreč obilježava 40-godišnjicu djelovanja kluba

Skupština 27.5.16.
01.06.2016. 08:55; ; Početna / Sport i rekreacija / Košarkaški klub Poreč obilježava 40-godišnjicu djelovanja kluba

Košarkaški klub Poreč, sportska udruga koja u ovoj godini obilježava 40. godina uspješnog djelovanja održao je u petak, 27. svibnja svoju redovnu Izbornu skupštinu na kojoj se biralo novo rukovodstvo kluba za naredni mandat od četiri godine. I u narednom mandatu na čelu Košarkaškog kluba Poreč  biti će dosadašnji predsjednik Nenad Ferenčić kojem su skupštinari povjerili još jedan mandat. Za dopredsjednika Kluba izabran je Alen Benković.

Pozdravljajući članove skupštine Predsjednik kluba Nenad Ferenčić iznio je izvještaj o radu Kluba u proteklom četverogodišnjem razdoblju u kojem je najveći naglasak bio stavljen na konsolidaciju uz stvaranje košarkaške baze te  rad s mlađim dobnim uzrastima, popularizaciju košarke i objedinjavanje košarkaškog sporta u Poreču u okrilje Košarkaškog kluba Poreč.

Tom je prilikom istaknuo da je u proteklom periodu porečka košarka ponovno oživjela. Pohvalio je i rad Upravnog odbora koji je uložio veliki trud i nastojanja da uspješni kolektiv nastavi njegovo djelovanje. Raduje veliki broj mladih članova od kojih se posebno ističu nekolicina članova koji nastupaju za selekciju Košarkaškog saveza Istarske županije. Treba istaknuti dobre rezultate ekipa sa kojima rade četiri trenera.

Jedan od ciljeva u proteklom razdoblju bio je i objedinjavanje košarkaškog sporta u Gradu Poreču u okrilje jednog kluba u čemu se uspjelo. U proteklom razdoblju aktivno su provođene aktivnosti vezane uz promociju Kluba. Jedna od promocijskih aktivnosti bila je posjeta članova Kluba Europskom prvenstvu u košarci u Zagrebu.

Jedna od većih uspješnih aktivnosti pokrenutih od strane UO Kluba bila je inicijativa da se u suradnji s Gradom Porečom izvrši sanacija okruglog otvorenog košarkaškog igrališta SRC Veli Jože te je trenutno pri kraju prva faza obnove igrališta.

Na održanoj izbornoj skupštini u izabrani su i novi članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora a za tajnicu Kluba izabrana je  Marina Pavković.

Izbornoj skupštini je uz članove  kao gošća prisustvovala tajnica SZGP, Silvija Deković.

Novoizabrani predsjednik kluba Nenad Ferenčić zahvalio se na ponovno ukazanom mu povjerenju te je najavio kako će se i u narednom mandatu  poraditi na organizaciji rada kluba, kvalitetnom radu sa mladima te stasanju ekipe za natjecanje u seniorskom uzrastu.

KK Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email