NEWS
Ljeto u Funtani

KONFERENCIJA ZA NOVINARE GRADSKOG IDF-a

25.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / KONFERENCIJA ZA NOVINARE GRADSKOG IDF-a
701IDF.jpg

POREČ –

Gradski ogranak Istarskog demokratskog foruma nije zadovoljan svojim izbornim rezultatom. Osvojili su, naime, samo 222 glasa, odnosno 3,4 posto. »Očekivali smo više, ali i veći odaziv građana. Ipak, zahvaljujemo svima koji su nam dali svoj glas i obećavamo da ćemo nastaviti raditi na svom programu«, rekao je nositelj IDF-ove liste u Poreču Mario Paliska.

»Naš je cilj bilo osvajanje vlasti i imali smo za to cjelovit program. Nismo uspjeli, ali druge stranke su prepisale dijelove našeg programa, pa se nadamo da će barem besplatni školski udžbenici, koje je IDS preuzeo od nas, biti ostvareni. Želimo upozoriti i na to da će, ako grad nastave voditi kao do sada, bez sluha za išta drugo osim za betoniranje prirode, rezultati biti gori nego nakon ekološke katastrofe. Zato pozivamo prvenstveno zelene, a onda i druge građane, da zaštite prirodno bogatstvo koje još imamo«, rekao je Feručo Radić. Upozorio je i da je IDS zapravo dobio mandat ponovno voditi grad samo od 13 posto građana s pravom glasa i zaključio da ostalih 87 posto vjerojatno nije zadovoljno kako je to IDS do sada radio. »Možda nismo bili dovoljno prepoznatljivi u kampanji, ali uvjeren sam da i dobar dio ljudi misli da smo svi isti i da svi lažemo, odnosno štufi su od izbora i lažnih obećanja. Možemo već danas obećati da ćemo izaći i na sljedeće lokalne izbore i to spremniji i jači«, rekao je Radić.

Novinare je zanimalo na što je Radić mislio spominjući betoniranje. »Pod tim prvenstveno podrazumijevam mogućnost da se na Poreštini gradi previše apartmana za tržište, koji se prodaju nepoznatim kupcima, na taj način ne otvaraju se nova radna mjesta, a nezaposlenost nam raste. Osim toga to stvara veliki dodatni pritisak na infrastrukturu, a sve skupa govori da se o razvoju grada ne promišlja cjelovito«, rekao je Radić.

Koliko je koštala predizborna kampanja i tko će je platiti, pitali su novinari, a Paliska je rekao da kampanju plaćaju on i još pet kandidata s liste osobno, da za sve imaju račune, a da ih je promocija koštala 50.000 kuna.

Preuzeto iz Glasa Istre – S. M.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email