NEWS
LUTRIJA T

U subotu koncert zbora Umjetničke škole Poreč i zbora i gudačkog orkestra GU Elly Bašić

dan_skole_koncert_elly_basic_usp_plakat
19.05.2023. 10:19; ; Početna / Kultura / U subotu koncert zbora Umjetničke škole Poreč i zbora i gudačkog orkestra GU Elly Bašić

Povodom Dana Umjetničke škole Poreč organizira Koncert zbora Umjetničke škole Poreč i zbora i gudačkog orkestra GU Elly Bašić  u subotu, 20. svibnja 2023. godine s početkom u 20,00 sati u Eufrazijevoj bazilici.

Posebno nam je dragocjeno prijateljstvo s GU Elly Bašić i zajednički koncert kojeg održavamo povodom Dana naše škole. U prekrasnom ambijentu Eufrazijeve bazilike očekuje vas bogati program i suradnja zbora Umjetničke škole Poreč i zbora i gudačkog orkestra GU Elly Bašić. Višestruko nagrađivani zbor Umjetničke škole Poreč otvorit će koncert uz vodstvo učiteljice Antonelle Šimonović i klavirsku pratnju učiteljice Karle Šain. Gudački orkestar i mješoviti zbor srednje gazbene škole Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba predstavit će se na koncertu u Poreču u Eufrazijevoj bazilici vrhunskim djelima barokne, klasicističke i romantičarske literature uz ravnanje profesora Josipa Hrastića i Borisa Klarića. Izvest će simfonijska djela Schuberta i Mendelssohna, sakralne skladbe Mozarta, Schuberta, Faurea i Rahmanjinova, te suitu iz opere The Fairy Queen baroknog skladatelja Henryja Purcella kojoj će se pri izvedbi priključiti puhači Ansambla za ranu glazbu.

ULAZ je SLOBODAN.

Posebno se zahvaljujemo Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije i Gradu Poreču-Parenzo za podršku.

Dođite i uživajte u bogatim zvucima glazbe! Dobrodošli!

Print Friendly, PDF & Email