NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Konačno: Dvojica Austrijanaca kažnjeni zbog vožnje enduro-motociklima po šumici

28.03.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Konačno: Dvojica Austrijanaca kažnjeni zbog vožnje enduro-motociklima po šumici

Oni su se u subotu vozili svojim kros-motociklima po planinarskoj stazi bez dozvole Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, rečeno je na policiji.

Radio Pula, 28.03.2006

Dok na žalost, u Buzetu, s ponosom, promocija za upravo suprotno:

PRVO OVOGODIŠNJE ENDURO NATJECANJE ODRŽAT ĆE SE 1. TRAVNJA U OKOLICI BUZETA

Članovi Enduro motocross kluba »Buzet« Vlado Fabijančić, Damir Totman i Emil Jurada predstavili su na konferenciji za novinare održanoj u »Staroj oštariji« u Buzetu prvo ovogodišnje prvenstveno enduro natjecanje koje će se 1. i 2. travnja održavati u okolici Buzeta.

– S obzirom da smo se lani uključili u prvenstvene utrke i počeli postizati zapažene rezultate, dobili smo ponudu da organiziramo i mi jedno natjecanje. Tereni na Buzeštini vrlo su pogodni za enduro sport zbog svoje raznolikosti i razmjernog brdskog i ravničarskog dijela, što nema ni jedna utrka na kojoj smo imali prilike nastupati do sada – kazao je u uvodu direktor utrke Emil Jurada.

Buzetsko natjecanje, pored državnog prvenstva, bodovat će se za međunarodni enduro kup i Prvenstvo Slovenije, a organizatori na utrci očekuju više od 150 motociklista iz desetak zemalja srednje Europe. Dužina itinerera utrke je 65 kilometara, a osim vožnje brdovitim predjelima buzetske okolice najatraktivniji za publiku bit će specijalni testovi na motocross stazi kod Bršćaka te NA prirodnim padinama nedaleko Male Hube. Natjecanje se održava u dva dana od kojih se za hrvatsko državno prvenstvo svaki dan boduje odvojeno, a bit će podijeljeno u dvije etape sa startom u Svetom Ivanu. Uz klase profesionalnih vozača E1 (do 125 ccm) i E2 (do 250 ccm), održat će se natjecanja u klasi »turist« i »oldboy«, a »profesionalci« će imati nešto zahtjevniji itinerer. Grupa buzetskih motociklističkih entuzijasta proteklih je tjedana svojski prionula poslu u želji da njihovo premijerno natjecanje protekne što bolje.

– Nadležni iz Hrvatskog motociklističkog saveza procijenili su da imamo sve uvjete za organizaciju Europskog prvenstva, no ne želimo brzati i najprije vidjeti kako će proći ovo natjecanje. Posebno se ponosimo što je ovo jedina službena utrka državnog prvenstva u južnom dijelu Hrvatske – kaže Jurada

Glas Istre, 28.3.06.

Print Friendly, PDF & Email