NEWS

Komu i čemu služi ograda u Županićevoj ulici?

20.09.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Komu i čemu služi ograda u Županićevoj ulici?
62GO102578.jpg

Vlasnici osamnaest poslovnih prostora u zgradi bivše štamparije potpisali su peticiju koja je prije nekoliko tjedana predana gradonačelniku Ediju Štifaniću. Njome se traži uklanjanje ograde koja priječi parkiranje na jednoj strani kratke Županićeve ulice, a koja je postavljena prije približno dvije godine. Tada je pročelnik komunalnog gradskog odjela Milan Laković novinarima rekao da se radi o eksperimentu u suradnji s jednom riječkom tvrtkom koja je, navodno, ogradu postavila o svom trošku, a poslužit će kao reklamni prostor od kojeg će postavljač pokriti troškove.

Projekt je bio eksperimentalan jer su, kako reče Laković, željeli provjeriti može li Grad bez dodatnog troška u proračunu fizički zapriječiti parkiranje na mjestima na kojima to nije dozvoljeno, a da se pokazala isplativom postavljaču, dogovor je bio postaviti ih na još nekim mjestima.

Ograda u Županićevoj odmah je prouzrokovala buru negodovanja. U toj kratkoj ulici dva su ulaza u privatne kuće i niz poslovnih prostora. Ondje se s jedne strane zbog ograde ne može više parkirati, a na drugoj je rezervirano mjesto za vozila opskrbe, dva mjesta za invalide i ugostiteljska terasa. Pa što, reći će neki, samo nekoliko koraka niže veliko je parkiralište. Točno, ali nije svejedno koliko ćete daleko morati od agrarije nositi vreću zemlje, gnojiva ili neki drugi teži teret, odnosno posuđe ili kavez za kućnog ljubimca iz jedne od susjednih prodavaonica. Treba reći da je jedna od tamošnjih tvrtki u međuvremenu promijenila način poslovanja upravo zato što je komplicirano tešku kupljenu robu voziti do udaljenog automobila kupca, a onima koji na trenutak skoče do videoteke i parkiraju se na mjestu rezerviranom za druga vozila nerijetko automobil digne pauk.

Uz to, nejasno je zašto se u širokoj jednosmjernoj ulici ne bi moglo parkirati s obje strane, odnosno komu koristi ili bolje rečeno protiv koga je podignuta ograda u Županićevoj, na kojoj reklame nikada nisu zaživjele, osim u dva slučaja. Nitko niti ne popravlja odvaljene dijelove, već su pušteni da strše dok neki nesmotreni pješak ne poreže nogu.

Građani su peticiju predstavili gradonačelniku Štifaniću, tražeći njegov osobni angažman u rješavanju problema.

– Pokušat ću, kao i do sada, izaći građanima u susret, ali moram provjeriti detalje jer, kada govore, i jedna i druga strana čine se u pravu, bio je gradonačelnikov odgovor na pitanje što kani poduzeti u vezi sa spomenutom ogradom.

S. M., Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email