NEWS
Best of Poreč

Kompanija "Kempinski" preuzima "Rezidenciju Skipper"

24.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Kompanija "Kempinski" preuzima "Rezidenciju Skipper"

Predstavnici ove njemačko-švicarske kompanije potpisali su danas na Crvenom vrhu kraj Savudrije ugovor o upravljanju tamošnjim elitnim turističkim naseljem «Rezidencijom Skipper». Kompanija "Kempinski" utemeljena je davne 1897. kada je u Berlinu otvoren njihov prvi hotel. S vremenom su prerasli u globalnu tvrtku koja danas upravlja s više od 40 luksuznih hotela i turističkih naselja na čak 4 kontinenta. "Rezidencija Skipper" kraj Savudrije njihova je prva hrvatska akvizicija. Riječ je o elitnom turističkom naselju u koje su novac uložili austrijski, slovenski i talijanski biznismeni. Iako su gradnju pratile brojne javne polemike i problemi s dozvolama, čini se da je to prevladano.

«Kempinski» ima stoljetnu tradiciju u elitnom hotelijerstvu kakvom i mi težimo – primjerice tjedan dana boravka u nekoj od naših vila može koštati i do 10 tisuća eura, kaže Ljubica Marfan.

A "Rezidencija Skiper", prema danas potpisanom ugovoru, obvezala se izgraditi dodatne vile, novi hotel, kongresni centar i marinu, sve najviših kategorija. Standardi «Kempinskog» bit će primijenjeni već tijekom projektiranja novih objekata. Kada sve bude gotovo u proljeće 2008., ovo ekskluzivno turističko naselje i službeno će poslovati pod novim imenom "Kempinski Adriatic Resort".

– Radio Pula –

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani