NEWS

Koliko novca za informiranje i kome ?

06.12.2004. 00:00; ; Početna / Novosti / Koliko novca za informiranje i kome ?
962zup_glava.jpg

Na 41. sjednici Skupštine Istarske županije postavljeno je i pitanje stavke proračuna u Kabinetu župana koja se odnosi na promidžbu i informiranje. Radi se o troškovima koji se plaćaju iz proračuna IŽ, a odnose se na informiranje javnosti i građana IŽ, istaknuto je da se radi o stavci od 880 000 kn. U svom odgovoru ( kako stoji u skraćenom zapisniku sa sjednice) župan Jakovčić je rekao da se sredstva (od elektronskih medija) daju NIT –u, TV NOVI i Radio Maestralu. Kako je rečeno; u tom kontekstu NIT snima i prenosi svaku sjednicu ŽS, a sa NIT-om ŽI ima i druge dogovore kao i sa Tv Novom i Radio Maestralom gdje nastupaju Župan i drugi u plaćenim emisijama. Za to se ne odvaja ništa više od ranijih godina, a to je 540 000 kn.

U stavci od 880 000 kn je i projekt « Moja Istra» u iznosu od 66 000 kn, a radi se o mjesečnom CD za iseljenike. Iznos od 30 000 kn odnosi se na snimanje filma « Gradovi James Joyce-a». Za istarski web dnevnik «Istra danas» predloženo je 200 000 kn. Iznos od 50 000 kn predložen je za razne manje publikacije kao što je npr. i « Sonda « .

U Poreču se uglavnom ne vidi NIT, niti Tv Nova ( to nije nov@Tv) niti se ne čuje Radio Maestral (on se čuje do Vodnjana).

A što se tiče još jednog web-portala Istre, uz službeni istra-istria.hr, zaključite sami postoji li potreba.

Prema anketi provedenoj na ovom portalu početkom lipnja 2004. samo 15% anketiranih čita mjesečnik Istra danas. Dijelom se je taj postotak povećao zbog organizirane distribucije putem City express-a, a sada se tom projektu dodaje još 200.000 kn proračunskog novca.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email