VALFRESCO-S-1123
LUTRIJA T

KOJE ZDRAVE ŽIVOTNE IZBORE IMAJU UČENICI OSNOVNE ŠKOLE POREČ?

04.12.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / KOJE ZDRAVE ŽIVOTNE IZBORE IMAJU UČENICI OSNOVNE ŠKOLE POREČ?
9D1000134-big0web.jpg

Svaki je razredni odjel pripremio svoju prezentaciju na temu MOJ IZBOR JE ZDRAV ŽIVOT.

Prezentacija se održala od 26. do 30. 11. ove godine.

Cilj akcije bio je aktivno uključivanje svih učenika od prvog do osmog razreda u osvještavanje zdravih životnih izbora i predstavljanje vršnjacima.O čemu se radi?

U skladu s postavkama HNOS –a razrednici su sa svojim učenicima razgovarali, istraživali, podučavali, poticali i otkrivali njihove zdrave životne izbore, uvažavajući vrijednosti različith oblika odgojno –obrazovnog rada. Dogovorili su i izabrali aktivnosti kojima su se učenici njihovog razrednog odjela predstavili na projektnim satima organiziranim prema dobi, posebno za učenike I.i II., III.iIV., V.iVI. i VII.iVIII. razreda.

Učenici su svojim vršnjacima recitirali, glumili, svirali, pjevali, plesali, prikazivali bavljenje različitim vrstama sporta, navijali, čitali svoje literarne uratke i pisma zahvale, organizirali i sudjelovali u raspravama, pripremali izlaganaja u POWER POINT –u, a sve na temu zdravih životnih izbora.

Zašto je važan ovakav oblik rada? Znajući koliko je važna identifikacija s grupom u osnovnoškolskoj dobi, ovakva je poruka vršnjaka vršnjacima, snaga kojom se najbolje mogu promicati zdravi životni izbori.

Osnovnoškolci su na svoj način dali veliki doprinos aktivnostima koje na razini Grada organizira Povjerenstvo Zajedno protiv ovisnosti a najuspješnije prezentacije bit će prikazane na priredbi za roditelje i građanstvo 11. 12.2007. u Osnovnoj školi Poreč.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email