NEWS

KOD PORTO BUSSOLE PRONAĐEN UTOPLJENIK

msar2908115
08.04.2014. 10:08; ; Početna / Crna kronika / KOD PORTO BUSSOLE PRONAĐEN UTOPLJENIK

U moru pokraj Porto Busole i autokampa Ulika kod Červar Porta utopio se Slađan Tomičić (31), koji je boravio na Stanciji Bašarinka, nedaleko od mjesta događaja.

Nesretni slučaj dogodio se u ponedjeljak oko 19.15 sati kada je zajedno s prijateljem 20-godišnjim Mariom Grubešićem iz Buja otišao malenim dvometarskim gumenjakom na more s plaže Porto Busola. Nesreća se zbila u akvatoriju Červar Porta, kod plaže Porto Busole, nedaleko od Červara, a po informacijama iz policije dvojac se od obale Porto Busole gumenjakom udaljio od plaže.

Nakon što je Grubešić, koji je neplivač, pao u more nekih 70 metara od obale, Tomičić je skočio za njim s namjerom da ga spasi, no završilo je stradavanjem Tomičića, dok je Grubešić na kraju spašen i pothlađen prebačen u pulsku Opću bolnicu na liječenje.

Naime, jedan je prolaznik uočio što se događa te je skočio u more i na obalu uspio izvući Grubešića, no Tomičiću nije bilo više spasa. Po nalogu državnog odvjetnika djelatnici Lučke kapetanije i policiju su obavili očevid, a tijelo preminulog prevezeno je na patologiju pulske Opće bolnice radi obavljanja obdukcije.

Po dostupnim informacijama, dvojac se uputio na more u gumenjaku koji je najvjerojatnije bio u kvaru, odnosno oštećen. Grubešić se iz nekog razloga preplašio, najvjerojatnije zbog ljuljanja malenog gumenjaka ili njegova ispuhavanja te je pao u more. Tomičić je skočio za njim ne bi li mu pomogao, ali je nažalost sam stradao.

Tomičićev poslodavac Anto Ivić iz poduzeća Ivić Gradnja iz Kukci rekao nam je da je Tomičić dobio gumenjak na poklon od nekog talijanskog državljanina.

Policija je u ponedjeljak nakon očevida izuzela gumenjak, vjerojatno ne bi li utvrdila je li na njemu bilo kakvih kvarova. Za pretpostaviti je da je poklonjeni gumenjak bio oštećen i time nesiguran za plovidbu.

Nakon dojave o utapanju aktivirana je Središnjica za spašavanje na moru (MRCC Rijeka), timovi HMP Poreč i HMP Umag, policijski službenici te policijsko plovilo. Policija je obavila očevid, a sve okolnosti događaja treba još utvrditi.

(M. SARDELIN, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email