NEWS
valfresco

Kod Kraljevića pronađeno oružje, streljivo i zlatnina (Glas Istre)

08.03.2007. 00:00; Učitavanja: 45; Početna / Crna kronika / Kod Kraljevića pronađeno oružje, streljivo i zlatnina (Glas Istre)

Miroslav Kraljević (41), porečki ugostitelj koji je u utorak rano ujutro uhićen u Poreču zbog sumnje da je na području PU međimurske, ali i nekih drugih uprava, počinio nekoliko teških krađa, prepraćen je jučer u 7 v sati dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio mjeru zadržavanja od 48 sati, potvrdila je PU međimurska.

Prema riječima Krunoslava Gosarića, voditelja Ureda načelnika PU međimurske, Kraljević je u Poreču uhićen u utorak u 7.30, a istoga je dana poslijepodne prepraćen u sjedište PU međimurske, u Čakovec. U sklopu kriminalističke obrade, policija je pretražila stan, ugostiteljske objekte u vlasništvu Miroslava Kraljevića, druge prostorije koje koristi te automobil. Tom su pretragom pronađena dva pištolja marke »Crvena zastava«, od kojih jedan ima prebrušen serijski broj, a na drugom se taj broj vidi. Također, pretragom je pronađeno nešto streljiva te veća količina zlatnog nakita, čije se podrijetlo još utvrđuje, rekao je Gosarić.

Pojasnio je da se Kraljević zasad tereti za najmanje pet teških krađa, uglavnom provala u kuće te u jednom slučaju pokušaj provale u bankomat. Materijalna šteta u tih se pet teških krađa procjenjuje na oko sto tisuća kuna. Zasad se s tim kaznenim djelima ne povezuju druge osobe, zaključio je Krunoslav Gosarić.

Načelnik ureda načelnika PU istarske Marko Petković izvijestio nas je da Kraljeviću zbog oružja slijedi prekršajna prijava te da se istraga u ovom slučaju nastavlja.

N.Softić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email