Košarka

17.01.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Košarka

Odigran je drugi po redu turnir predkadeta pod nazivom «Pasut Alpe-Adria No borders basketball» a igraju dječaci rođeni 1992. godine i mlađi. Domaćin turnira bio je talijanski klub Tarvisio iz istoimenog mjesta.

U grupi «A» su nastupile momčadi Feldkirchena iz Austrije, Stražišče iz Slovenije, domaći Tarvisio i Novigrad. Grupu «B» su činile momčadi Radovljica iz Slovenije, austrijski Worthersee iz Klagenfurta, Radovljica II i Poreč.

U prvoj utakmici grupe «A» Stražišče je bez većih problema pobijedilo domaćine sa 64:43. Drugu utakmicu su domaćini odigrali s Novigradom. Gosti započinju bolje i dolaze do 10 koševa prednosti. Drugi period se igra izjednačeno pa ostaje vodstvo Novigrada a kasnije domaćini preuzimaju inicijativu pa dolaze na minimalan zaostatak i utakmica ima neizvjestan završetak. Ipak na kraju su nešto sretniji igrači Novigrada koji pobjeđuju 34:32. Feldkirchen je bio slijedeći protivnik Novigrada. Utakmica započinje izjednačeno i nijedna momčad u prvom periodu ne dolazi do vodstva. Drugi dio Novigrad igra bolje i dolazi do 6 koševa prednosti koju do kraja utakmice još malo povećava i na kraju Novigrad upisuje pobjedu od 48:39. Nakon toga igrali su Stražišče i  Feldkirchen a tu nije bilo neizvjesnosti jer su Slovenci vrlo uvjerljivo pobijedili sa 77:34. Nakon ove utakmice igrale su neporažene momčadi u grupi, Novigrad i Stražišče. Na početku utakmice Novigrad dolazi do prednosti od 5 koševa a kasnije se igra izjednačeno pa nastojanja Slovenaca da preokrenu rezultat ne uspijevaju te  Novigrad pobjeđuje s 38:35 i osvaja prvo mjesto u grupi ispred Stražišča. U zadnjoj utakmici u grupi domaći Tarvisio je bolji od Feldkirchena te pobjedom od 30:24 zauzima treće mjesto u grupi ispred Feldkirchena koji je četvrti.

U grupi «B» je Radovljica vrlo uvjerljivo pobijedila svoju drugu momčad s 83:11. Drugu utakmicu su odigrali Poreč i Radovljica II a bila je vrlo izjednačena i neizvjesna do samoga kraja. Na kraju su ipak uspješniji bili igrači Poreča koji su pobijedili s 30:26. Poreč je svoju drugu utakmicu odigrao s austrijskom momčadi Worthersee. Vrlo dobri Austrijanci igraju sigurno i efikasno i bez većih problema dolaze do sigurne pobjede od 68:19. Radovljica i  Worthersee su odigrali derbi utakmicu grupe «B» a nakon izjednačene utakmice u većem dijelu susreta na kraju Radovljica odnosi pobjedu od 45:38. Poreč je svoju zadnju utakmicu u grupi odigrao s Radovljicom a tu nisu imali puno šansi jer su igrači iz Slovenije cijeli susret odigrali bolje i bez većih problema priveli utakmicu kraju pobijedivši 55:18. Nakon toga su Austrijanci iz Klagenfurta lako došli do pobjede nad drugom momčadi Radovljice i rezultatom 64:13 došli do drugog mjesta u grupi iza Radovljice dok je treći Poreč ispred Radovljice II.

Nakon utakmica po grupama igralo se za plasman a za sedmo mjesto su se sastale momčadi Feldkirchena i druga momčad Radovljice. Feldkirchen osvaja sedmo mjesto sigurnom pobjedom od 54:32. Za peto mjesto su igrali Tarvisio i Poreč. Domaćini igraju svoju najbolju utakmicu na turniru dok su igrači Poreča već pomalo umorni pa ne pružaju jači otpor u toj utakmici tako da domaćini dolaze do petog mjesta sigurnom pobjedom od 61:29. Za treće mjesto su igrali Worthersee i Stražišče a tu je bilo puno neizvjesnosti do zadnje sekunde jer su se momčadi stalno izmjenjivale u vodstvu. Na kraju su sretniji igrači iz Austrije jer pobjeđuju minimalnom razlikom 34:33. Dvije neporažene momčadi igraju za prvo mjesto. Radovljica i Novigrad u finalu prikazuju dobru igru. Nakon dosta izjednačenog početka igrači Radovljice prvi dolaze do nešto većeg vodstva koje iznosi 9 koševa. Nakon toga se jedan dio utakmice igra potpuno izjednačeno pa je i dalje ista prednost slovenske momčadi. Nastojanja Novigrada da dođu do preokreta ne uspijevaju jer Radovljica igra sigurno i čuva prednost te na kraju zasluženo osvajaju prvo mjesto na turniru pobjedom od 41:29.

Pobjedom na ovom turniru Radovljica je osvojila još osam bodova pa vodi sa 16 dok su Worthersee i Novigrad izjednačeni na diobi drugog mjesta s 13 bodova.

 

Treći po redu turnir «Pasut Alpe-Adria No borders basketball» na rasporedu je 26. ožujka u austrijskom Feldkirchenu kada će iste ove momčadi odmjeriti snage po drugom rasporedu, a završni turnir se igra krajem svibnja u Poreču i Novigradu kada će se zbrojiti bodovi sa svih turnira i onda će se dobiti ukupni pobjednik ovogodišnjeg ciklusa turnira «Pasut Alpe-Adria No borders basketball».

 

Rezultati:

 

grupa «A»                                                                             grupa «B»

Stražišče – Tarvisio  64:43                                                  Radovljica – Radovljica II  83:11

Novigrad – Tarvisio 34:32                                                   Poreč – Radovljica II  30:26

Novigrad – Feldkirchen 48:39                                             Poreč – Worthersee  19:68

Feldkirchen – Stražišče 34:77                                             Worthersee  – Radovljica  38:45

Stražišče  – Novigrad  35:38                                               Radovljica – Poreč  55:18

Feldkirchen – Tarvisio  24:30                                              Worthersee – Radovljica II  64136

 

za 7. mjesto: Feldkirchen – Radovljica II  54:32

za 5. mjesto: Tarvisio  – Poreč  61:29

za 3. mjesto: Stražišče  – Worthersee  33:34

za 1. mjesto: Novigrad – Radovljica 29:41

 

 konačni poredak i bodovi:

1.  Radovljica  8

2.  Novigrad  7

3.  Worthersee  6

4.  Stražišče  5

5.  Tarvisio  4

6.  Poreč  3

7.  Feldkirchen  2

8.  Radovljica II  1

 

poredak i bodovi nakon drugog turnira:

1.  Radovljica  16

2.  Worthersee  13

2.  Novigrad  13

4.  Stražišče  5

4.  Tarvisio  5

6.  Poreč  3

6.  Feldkirchen  3

8.  Radovljica II  2

 

 

Za Novigrad su na turniru nastupili i koševe postigli: Paić, Kljajić 12, Brumnić 12, Burić 15, Mofardin, Mlekuš 35, Daus 8, Pavelić 34, Ivanišević – Sotošek, Regić, D. Jakus 7, A. Jakus, Mogorović 26, a vodili su ih treneri Kulišić i Vajsman.

 

Print Friendly, PDF & Email