NEWS
LUTRIJA T

Košarka

11.07.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Košarka

U Pazinu je u petak održana godišnja skupština Košarkaškog saveza istarske županije a nakon toga su odigrana dva revijalna susreta kadeta i juniora podijeljenih na sjever i jug. Bila je to i prigoda za dodjelu godišnjih nagrada i priznanja najuspješnijim momčadima i pojedincima. Za najboljeg igrača godišta ´87. proglašen je igrač Istre Nikša Paravinja. Dvojica igrača pulske Stoje, Nikša Minić i Paolo Ivis najbolji su u godištima ´88. i ´89. Kod igrača ´90. godišta najbolji je član pazinske Istraplastike Ante Ćus, a još jedan igrač Stoje, Robi Barbić najbolji je u godištu ´91. Najbolja igračica je Darinka Peić iz Pule. Nagradu je dobila i pazinska osnovna škola Vladimira Nazora koja je ove godine osvojila naslov prvaka Hrvatske za osnovne škole a još jedan Pazinac Pankracije Barać dobio je priznanje za osvojen Kup i Prvenstvo Hrvatske kao član KK Zadar. Kao najuspješniji trener u proteklom razdoblju nagradu je primio trener Stoje Miroslav Ivković.

Po ugledu na starije kolege u dvorani Pazinskog kolegija klasične gimnazije odigrana su dva all star susreta u konkurenciji kadeta i juniora a momčadi su bile podijeljene na sjever i jug. Za «Sjever» su nastupili igrači pazinskih momčadi Istraplastike i Klasičara, Tinjana, Poreča i Novigrada dok su za «Jug» igrali košarkaši pulskih momčadi Istre, Stoje i Pule 1981 te Rovinja i Olive iz Vodnjana.

Prvu su utakmicu odigrali kadeti. Susret je započeo vrlo izjednačeno pa je takav bio i rezultat nakon prve četvrtine 17:17. Drugu četvrtinu bolje igraju gostujući igrači juga, dok domaćini dosta promašuju pa na poluvremenu jugaši vode s 34:26. Treću četvrtinu igrači sjevera nastoje sustići vodstvo juga koji se ne da iznenaditi pa još malo povećavaju svoje vodstvo na 50:40. Zadnja četvrtina je kao i prva potpuno izjednačena tako da gostujuća momčad zadržava svoje vodstvo i na kraju pobjeđuje sa 67:57. Najviše su koševa kod pobjednika postigli Ivis 28, Tumpić 12 i Čelović 10 dok su kod poraženih najviše postigli Sirotić 19 i Despot 18 koševa.

Drugu utakmicu odigrali su juniori. Nakon dosta pogrešaka obiju momčadi u početku utakmice ipak se bolje snalaze igrači juga koji dobivaju prvu četvrtinu s 18:10. Drugu četvrtinu domaći igrači teže atrakcijama u čemu baš i ne uspijevaju a sve njihove greške igrači juga koriste pa do poluvremena dolaze do 20 koševa prednosti 44:24. Nakon odmora utakmica se igra ravnopravnije a vidjeli smo i neka zakucavanja i trice. Do kraja susreta u zadnjoj četvrtini se igra maštovito i opušteno s obje strane pa do kraja utakmice igrači juga još povećavaju svoje vodstvo i na kraju pobjeđuju s 87:55. Kod raspoloženih pobjednika najviše su postigli Pavlović 24, Čulić 23, Sablić 14 i Minić 12 koševa dok je kod sjevera jedini dvocifreni bio Miletić postigavši 13 koševa a Šegon i Ćus po 9.

Rezultati:

Kadeti

Sjever – Jug 57:67 (17:17; 9:17; 14:16; 17:17)

Juniori

Sjever – Jug 55:87 (10:18; 14:26; 18:20; 13:23)

Print Friendly, PDF & Email