NEWS

Klaudio Žigante dobitnik je ovogodišnje nagrade Sv. Mauro. Svečanost dodjele nagrade biti će u srijedu, 20. studenog u Istarskoj sabornici

svmauro-19
18.11.2019. 12:34; Učitavanja: 244; Početna / Obavijesti / Klaudio Žigante dobitnik je ovogodišnje nagrade Sv. Mauro. Svečanost dodjele nagrade biti će u srijedu, 20. studenog u Istarskoj sabornici

Učitelj i dirigent Klaudio Žigante ovogodišnji je dobitnik Nagrade sv. Mauro, koja se dodjeljuje u povodu blagdana gradskog zaštitnika. Svečanost dodjele nagrade održat će se u srijedu, 20. studenog 2019. u 19 sati u Istarskoj sabornici.

Prema Odluci o priznanjima Grada Poreča-Parenzo te kriterijima i uvjetima za dodjelu Nagrade sv. Maura dodjeljuje se godišnje jedna  nagrada osobama za značajan i trajan doprinos u kulturi i drugim područjima djelovanja naše ustanove.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade, koje je imenovalo Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u sastavu: Silvia Milohanić – predsjednica te članovi:  Umberto Cunjac, Vesna Janko Finderle, Tomislav Milohanić, Nadia Štifanić Dobrilović, Vesna Baranašić i Darko Kadum, odlučilo je da je ovogodišnji dobitnik  Nagrade sv. Maura  gospodin Klaudio Žigante.

                Kao uvod u dodjelu nagrade kustos Zavičajnog muzeja Poreštine Marino Martinčević održat će predavanje na temu „Poreč u hodočasničkim putopisima iz XV. stoljeća“, dok će svojim nastupima dodjelu uveličati i učenice Umjetničke škole Poreč Mia Janko i Chiara Vukadinović pod mentorstvom profesorice Samante Stell.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Advent 2019 S
Galerija S