NEWS
Max 180920 S

Klaudio Grabar (43) iz Žminja i Silvano Janko (47) iz Sv. Lovreča poginuli su pri slijetanju Porschea

03.12.2006. 00:00; Učitavanja: 410; Početna / Crna kronika / Klaudio Grabar (43) iz Žminja i Silvano Janko (47) iz Sv. Lovreča poginuli su pri slijetanju Porschea
329kitarovic_2.jpg

Obojica su zbog teških tjelesnih ozljeda preminula na mjestu događaja. Istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić, koji je uz prometnu policiju obavljao očevid, naložio je obdukciju tijela poginulih te vještačenje vozila, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti nesreće.

Naime, još nije poznato zbog čega se vozilo prevrnulo, kao ni je li vozač bio alkoholiziran, iako se pretpostavlja da je uzrok gubitku nadzora nad vozilom prevelika brzina.

Klaudio Grabar bio je vlasnik kafića Orbano u Žminju, omiljenog okupljališta mladih, a Porsche je svojedobno bio u vlasništvu nekadašnjeg igrača Dinama i reprezentacije, a danas trenera NK Žminj Igora Pamića, koji je Grabaru vjenčani kum.

Grabar je Porsche vozio samo dva mjeseca, a kobne su se večeri on i Janko, njegov dobar prijatelj, vraćali iz Pule. 

Tugom shrvani rođaci i prijatelji okupljeni na mjestu tragedije

Na mjestu tragičnog događaja zatekli smo prijatelje i rođake poginulog Grabara, koji su u duboj tuzi i nevjerici gledali mjesto pogibije dvojice prijatelja. Nisu mogli vjerovati da je ishod nesreće smrt jer je automobil izletio u polje na ravnom dijelu ceste i zaustavio se 70-ak metara dalje u mekoj zemlji, te se moglo čuti da bi lakše shvatili da je, primjerice, udario u drvo s druge strane ceste. – Bio je najjači čovjek u Žminju – rekao je plačući jedan od okupljenih ljudi, a ostali su potvrdili da su Grabara svi Žminju i okolici poznavali i poštovali zbog susretljivosti i otvorenosti. Silvano Janko bio je vlasnik restorana pokraj Poreča.            (M. B. M.)

Piše: Mira B. Memedović, Jutarnji List

Foto: Goran Šebelić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email