NEWS
Max 180920 S

Kirurzi Opće bolnice u Puli negiraju optužnicu

03.01.2006. 00:00; Učitavanja: 1.283; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Kirurzi Opće bolnice u Puli negiraju optužnicu

Istraga će pokazati da dvoje pacijenata na kirurgiji nije umrlo zbog liječničke pogreške već zbog komplikacija u liječenju, istaknuo je na današnjoj mjesečnoj konferenciji za novinare pulske Opće bolnice, v. d. rukovoditelja Djelatnosti za kirurgiju dr. Nadomir Gusić. Podsjetimo, optužnica je podignuta protiv pulskog kirurga kojeg se tereti za smrt pacijenta kojem je, navodno, preduboko stavio dren zbog čega je bolesnik iskrvario. Pod istragom su i dvojica liječnika zbog sumnje da su tijekom operacije instrumentom probili stjenku mokraćnog mjehura što je uzrokovalo upalu potrbušnice i smrt pacijenata. Stručni kolegij kirurgije odbacuje optužbe o stručnoj pogrešci liječnika i ne slaže se s mišljenjem patologa dr. Ilije Kučinara, koji je slučaj prijavio općinskom Državnom odvjetništvu, istaknuo je dr. Nadomir Gusić.

Dapače, Goran Pajić koji je u pulskoj bolnici zadužen za odnose s javnošću, decidirano tvrdi kako ni jedan tamošnji liječnik nije nikad pravomoćno optužen zbog liječničke pogreške. Govoreći, pak, o rješavanju duga bolnice prema veledrogerijama, ravnatelj bolnice, primarius dr. Lems Jerin istaknuo je da je jedino rješenje dobivanje kredita kojim će se isplatiti sva dugovanja. Ukupan dug iznosi vrtoglavih 120 milijuna kuna, a dospjele obveze 105 milijuna kuna, od kojih se više od polovice odnosi na sanitetski potrošni materijal i lijekove. Izgleda, nažalost, da se pozitivni trendovi bilježe samo u nabavci vrijednih dijagnostičkih uređaja, primjerice dijaliznih monitora ili ultrazvučnih rendgen aparat kojima se kakvoća pretraga u pulskoj bolnici podiže na svjetsku razinu.

Radio Pula, 03.01.2006

Print Friendly, PDF & Email