NEWS
valfresco

KINESKI VELEPOSLANIK POSJETIO POREČ

16.02.2007. 00:00; Učitavanja: 138; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / KINESKI VELEPOSLANIK POSJETIO POREČ

Svrha prijema bila je jačanje i potvrđivanje dobrih odnosa između NR Kine i Hrvatske, proslava kineske nove godine kao i humanitarna akcija.

Tom je prilikom Gradonačelnik Edi Štifanić naglasio da je ovo važan dan za Grad Poreč te da su ovakvi sastanci rezultat duge i uspješne suradnje.

Upoznao je delegaciju za projektima – gradnjom rukometne dvorane, bazena, nogometnog igrališta, projektom poduzetničke zone, izgradnjom rotora. Također je najavio i evropsko veteransko prvenstvo u stolnom tenisu koje će se održati u Poreču u 6. mjesecu 2009. godine, na kojem se očekuje više od 2.000 učesnika.

Veleposlaniku Wu Zhenglongu ovo nije prvi posjet Poreču. Drago nam je da smo ostvarili dobru suradnju i nadamo se da će i u budućnosti biti tako kazao je Veleposlanik te upoznao sve prisutne sa običajima slavljenja kineske nove godine.

Gradonačelnik je gostima darovao monografije Poreča.

Program se nastavio proslavom kineske nove godine pred trgovinom „Zlatni most“ gdje je Veleposlanik još jednom istaknuo da je to godina zlatne svinja koja je posebna po tome jer se slavi samo jednom u šezdeset godina te su rijetki oni koji imaju tu sreću da ovo slavlje dožive više od jednom u životu.

U humanitarnom djelu programa vlasnik poslovnog centra „Kineski zid“ iz Zagreba koji okuplja osamdesetak trgovina, gospodin Iou, uručio je Đurđici Orlić za Crveni križ donaciju vrijednu 5.000 eura. Održana je i dobrotvorna aukcija slike „Današnji Shangai“ u vlasništvu Liu Pilato – Li Ying koja je od početnih 208 eura dosegla cijenu 608 eura.

Taj će novac biti darovan samohranom roditelju s jednim ili više djece.

Proslava se nastavila uz šampanjac i prigodnu zakusku.

Ured Grada

Print Friendly, PDF & Email