NEWS

"Kaufland" – još jedan trgovački centar stiže u Pulu

13.10.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / "Kaufland" – još jedan trgovački centar stiže u Pulu

Još je, međutim, ostalo otvoreno pitanje duga za koji “Tržnicu” tereti Porezna uprava. Prihvaćeno je i podrobnije sastavljeno izvješće komunalnih poduzeća “Monte Ghiro” i “Vodovod”.

Unatoč tome što je “Vodovod” 2004. završio s gubitkom od 8.300.000 kuna, njegov direktor Marino Folo uvjeren je da će taj gubitak sanirati u sljedećoj godini kada će biti podijeljeno vlasništvo nad Butonigom. Pulski su vijećnici, među ostalim, dali i pozitivno mišljenje za gradnju robne kuće “Kaufland”.

Time će, istaknuli su, trgovačka ponuda u gradu biti još bolja. Zle slutnje o tomu kako će veliki trgovački lanci uništiti male poduzetnike u trgovini, rečeno je, nije se pokazalo opravdanim a njihov dolazak i konkurencija doprinijeli su razvoju grada.

Radio Pula, 13.10.2005.
Mi ćemo spomenuti žalosno stanje što se tiče Poreštine i trgovačkih centara. Naime, Kaufland je prije cca godinu dana izrazio posredni interes da izgradi trgovački centar negdje na području Poreštine, ali je odgovor bio da u prostornom planu Poreča nije predviđena niti jedna parcela za takav tip djelatnosti ! Tako ćemo se i u budućnosti za svaki malo bolji shoping vozikati do Pule, Kopra, a neki i dalje do Trsta. Zanimljivo je da na potezu od Pule do Kopra zapravo ne postoji niti jedan veći trgovački centar, iako je Pula najjužnija točka Istre i samim time većini građana nepraktična za odlazak u shoping.

Print Friendly, PDF & Email