NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Kaštelir: SA SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA

26.04.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Kaštelir: SA SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA

Proračun je smanjen za planirani iznos dotacija iz državnog i županijskog proračuna za gradnju sportske dvorane, koje su izostale, a ostvareno je 91 posto planiranih prihoda i 72 posto rashoda, odnosno evidentiran je proračunski višak od 2,25 milijuna kuna. Ove će godine općinski proračun vjerojatno biti opterećen nešto višim troškovima za zajedničku službu koju su do sada sufinancirale četiri općine (osim Kaštelira-Labinci to su Sveti Lovreč, Vižinada i Višnjan), a nakon što se Višnjan povukao iz sporazuma vijećnici su odlučili potpisati novi sporazum, preuzeti svih četvero zaposlenih i bolje ih zaštititi. Novac iz Općine Višnjan prestaje dolaziti 1. svibnja, premda su temeljem sporazuma ostale općine pokušale uvjeriti Višnjance da imaju obavezu sufinanciranja do isteka proračunske godine, ali su poglavarstvo i vijeće Višnjana tu mogućnost odbacili. Načelnik Enio Jugovac rekao je da su usluge zajedničke službe ponudili novim općinama Taru-Vabrigi i Funtani, ali su one to odbile i ustrojit će vlastitu službu.

Zanimljiva rasprava povedena je u vezi s odlukom o radnom vremenu ugostiteljstva. Novim je zakonom predviđeno radno vrijeme do 24 sata, osim objektima koji su posebno osposobljeni za rad noću, a lokalnoj samoupravi ostavljena je mogućnost produžiti to vrijeme do dva sata iza ponoći. Neki su se vijećnici pobunili, zagovarajući interese mladih, ali i vlasnika bara Cabana, koji je općinskom odlukom do sada vikendom radio do 4 sata. »Treba naći načina da ostane isto radno vrijeme, jer onda naši mladi ostaju u Kašteliru, pješice se vrate doma, a u protivnom će automobilima odlaziti dalje i tko zna što se na cesti može dogoditi«, zagovarao je Silvio Beaković.

Načelnik Jugovac pokušao je objasniti da ne mogu donijeti odluku koja nije u skladu sa zakonom, ali je pročelnik Vojnović rekao da poglavarstvo može produžiti radno vrijeme pojedinim objektima koji priređuju partije ili koncerte. U ovom slučaju poglavarstvo može svaki mjesec, na temelju mjesečnog vikend-programa, produžiti radno vrijeme Cabane.

A na svoje će doći i građevinari, kojima odluka o komunalnom redu dozvoljava izvođenje građevinskih radova čitavu godinu, s jedinim ograničenjem da ne rade od 20 do 8 sati, a u turističkoj sezoni smiju obavljati radove koji stvaraju prašinu i buku od 9 do 17 sati. Poglavarstvo će sve građevinske tvrtke koje rade na području Općine dopisom izvijestiti o novim pravilima

S.M. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email