Kaštelir-Labinci: Višak od komunalnog doprinosa za groblje

18.11.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Kaštelir-Labinci: Višak od komunalnog doprinosa za groblje

Korekcije je preksinoć usuglasilo poglavarstvo Općine Kaštelir-Labinci, a prvenstveni je razlog znatno veća naplata komunalnog doprinosa, poreza na promet nekretnina i dobit te prihoda od prodaje općinskog zemljišta, kao i činjenica da prije početka iduće godine neće početi gradnja sportske dvorane. Načelnik Enio Jugovac kaže da je proračunom planirano prihodovati 700 tisuća kuna od komunalnog doprinosa, ali se u blagajnu već slilo 1,3 milijuna kuna. Najveći dio tog »viška« će se usmjeriti u proširenje, s otkupom zemljišta, i uređenje kaštelirskog groblja. Stavka naplaćenog poreza na promet nekretninama, planirana s 450 tisuća kuna, već je gotovo dvostruko veća, od prodaje svog zemljišta Općina dobiva 3,5 milijuna kuna, što je za milijun više od plana, dok je porez na dobit 220 tisuća, a predviđeno je bilo 80 tisuća. S druge strane, očekivalo se 3,6 milijuna kuna kapitalnih pomoći za izgradnju sportske dvorane, što nije ostvareno.

– No, sve je spremno, od projekta do pravomoćne građevinske dozvole, i početkom iduće godine ćemo raspisati natječaj za izvođača radova. U novi proračun planiramo prenijeti 2,5 milijuna kuna viška i namijeniti ih za dvoranu, a očekujemo se da će nas financijski pratiti Županija i država, rekao je načelnik.

Dodijeljene su četiri nove studenske stipendije od po 550 kuna mjesečno (za studente s prosjekom od 4,5 i više one iznose 830 kuna), a kao i dosad Općina će podmirivati troškove prijevoza za četvero učenika iz socijalno potrebitih obitelji.

K.F., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email