NEWS
Best of Poreč

KAŠTELIR: INVENTURA PROJEKATA U POSLOVNOJ ZONI LABINCI

28.02.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / KAŠTELIR: INVENTURA PROJEKATA U POSLOVNOJ ZONI LABINCI
939Ind_zona_Labinci.jpg

Temeljem vijećničkog pitanja za vijećnike Općine Kaštelir-Labinci pripremljena je tablica pregleda poduzetnika s podacima o rokovima za ovršenje poslovnih objekata u Poslovnoj zoni Labinci.

– Znamo da za lokacijsku i građevnu dozvolu te razne suglasnosti treba puno vremena, ali za neke parcele nisu ni pokrenuti postupci ishođenja dozvola i trebalo bi zakupce upozoriti da će im zemljište biti oduzeto ako se ne budu pridržavali rokova, jer ljudi stalno pitaju o zakupu parcela u našoj zoni, kaže vijećnik IDS-a Silvio Beaković.

Općina je potpisala ugovore o zakupu za 17 parcela u svom vlasništvu, a još je devet privatnih parcela u toj zoni na koje općinska uprava nema utjecaja, iako su na tom zemljištu dva objekta već u funkciji, jedan je pri kraju, drugi u izgradnji, dok se za pet priprema dokumentacija.

Na općinskim parcelama je u funkciji pet objekata, dva su pred otvaranjem (od kojih je jedan trebao biti dovršen 2003. godine), započeta je gradnja na jednoj parceli, dva su poduzetnika prekršila sve rokove, ali jedan od njih treba uskoro dobiti građevnu dozvolu. Na dvije parcele projekti potpuno miruju, a jedan od njih trebao je biti dovršen u siječnju prošle godine. Za ostale projekte, koji bi trebali biti u funkciji ove ili sljedeće godine, dokumentacija je u izradi.

– U listopadu prošle godine poslali smo upozorenje svima koji kasne da ubrzaju proceduru, ali ima svakakvih slučajeva. Nevjerojatno dugo traje ishođenje dozvola i suglasnosti, no ima i osobnih poteškoća. Jedino tvrtka Euroagrovitis iz Kaštelira, koja je kanila izgraditi uljaru s linijom za flaširanje ulja, miruje, a rok im istječe sredinom travnja. Interes za našu zonu je velik. Imamo poduzetnika koji su spremni dati polog da bi kasnije dobili parcelu, ali nemamo više slobodnih mjesta, kaže načelnik Enio Jugovac.

Oni koji ne poštuju rokove mogli bi, dakle, ostati bez prilike da realiziraju svoj program, jer neki drugi čekaju spremni. Zona u Labincima već je vrlo solidno infrastrukturno opremljena. Od predviđenih 8,2 milijuna kuna ulaganja, ostalo je učiniti posla za 2,9 milijuna kuna. U potrošenih 5,3 milijuna kuna na infrastrukturu, Općina je iz proračuna odvojila 1,5 milijuna, 1,18 stiglo je iz Ministarstva, 820 tisuća iz Istarske županije, 1,7 milijuna kuna uložila su javna poduzeća, a tu je i 250 tisuća kuna iz porečkog fonda solidarnosti.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani