NEWS

Kaštelir je ovogodišnji domaćin multimedijalnom projektu Moja.hr

Vinkovci: Završna svečanost Večernjakovog projekta Moja.hr
09.06.2023. 23:52; ; Početna / Kultura / Kaštelir je ovogodišnji domaćin multimedijalnom projektu Moja.hr

Zajedničkom suradnjom Večernjeg lista, Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, s Hrvatskom televizijom kao partnerom, nastao je multimedijalni projekt Moja.hr na koji mladi autori iz cijele Hrvatske šalju jednominutne filmove kroz koje pokazuju svoje osjećaje prema sredini u kojoj žive. S obzirom da je na prošlogodišnjem natjecanju pobjedu odnijela Elizabeta Ružić iz Kaštelira, upravo će Kaštelir 16. lipnja biti domaćin trećeg izdanja projekta Moja.hr i završne priredbe koja će se u 20 sati održati na Placu u centru mjesta.

Tom će prilikom, uz prigodan program biti predstavljeni svi mladi autori koji su se ove godine prijavili na natjecanje – po jedan tim iz svake županije te iz Grada Zagreba. Projekt natjecateljima daje zadaću da predstave život mladog čovjeka u svim krajevima naše domovine te da na kreativan i zabavan način pokažu osjećaj pripadnosti sredini u kojoj žive. Stručni žiri će na završnoj priredbi ocijeniti originalnost, duhovitost i emotivni pristup u 60 sekundi, koliko traju filmići natjecatelja, a one najbolje očekuju vrijedne nagrade.

A kako ističu organizatori projekta, ovo nije natjecanje čija je županija ljepša, nego poziv mladosti da otvori srce. Upravo to je prošle godine učinila Kaštelirka Elizabeta Ružić te je zajedno sa svojim zaručnikom Markom Purišićem iz Umaga napravila jednominutni video koji je na specifičan način predstavio i autoricu, i manje tipične istarske motive, onu neotkrivenu Istru koja skriva tajanstvene ljepote i budi snažne emocije. Ono što je mlada Kaštelirka željela pokazati je da najviše voli upravo onu Istru gdje se još osjeća jednostavnost nekih minulih vremena, bez pritiska suvremenog života. Ponosni smo što je u tome maksimalno uspjela i odnijela prošle godine prvu nagradu te što će upravo Kaštelir zbog toga sad biti domaćin hvalevrijednom projektu. Zato vas pozivamo da se pridružite predstavljanju ovogodišnjih kandidata natjecanja Moja.hr i dodjeli nagrada, 16. lipnja na Placu u Kašteliru.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email