Kartulina iz Vranići (16)

20.05.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Kartulina iz Vranići (16)
424Picture210k.jpg

Na dnu ulice hotel i apartmani "Luna". Više desetina tisuća automobila prometuje ovom ulicom. Ovog tjedna otpočela je zamjena starog oštećenog asfalta novim asfaltom, pun pogodatak. Od novog rotora do boravišta za odmor kvalitetnom cestom. Ujedno ova ulica je i alternativni smjer dolaska mnogih porečana u centar grada, kada regionalnu cestu popuni kolona turista i njihovih automobila, od Lanterne do Vrsara.

Dio porečkog priobalja, od restorana "Sunset" do restorana "Zlatna ribica" godinama nije košen, uredjivan i čišćen, a bio je cjelodnevno izložen pogledima turista koji su bili u šetnji od Špadića do grada ili su se vozili turističkim vlakićem do Peškere. Proteklog tjedna radnici "Usluge" su pokosili tu "ničiju" zemlju, pograbljali smeće i travu, te sada šetajući vidite kao na dlanu, preko uvale, cijeli stari dio grada Poreča. Hodate u hladu, kroz borovu šumu uz samo more i osjećate da ste na Mediteranu. Ovo nisam prepoznao samo ja, već stotine turista koji radje koriste taj prirodni park, nego asfaltnu stazu, udaljenu od mora. Pun pogodak i ovaj put.

Gradonačelnik Grada Poreča, Edi Štifanić se po treći put u posljednjih 6 mjeseci sastao sa vijećnicima Skupštine Sportske zajednice grada, ovaj put da im prezentira stanje pokrenutih investicija u novi Sportski park Žatika, gdje se stiglo s projektiranjem i ishodovanjem potrebnih dozvola. Mnogi bi u Gradu Poreču mogli učiti od sportaša i sportskih radnika, a tajna je veoma jednostavna: Tko pita, taj i dobije odgovor od odgovornih. Sportaši su naučili pobjedjivati.

Krenule su "Ribarske fešte" u Vrsaru, u Poreču nisu ni u planu, a Rovinj priredjuje prvu ovogodišnju 25. svibnja 2007. godine. Možete poći i Vi, brod "Monvi" kreće iz Porečke luke u 20 sati, a vraća se iz Rovinja u ponoć ( 100 kuna ).

Škole i muzealci, učeći kroz igru, prezentirali su nam u 2 dana proteklog tjedna, bogato kulturno naslijedje grada u kojem živimo. I ne samo nama već i u Zagrebu u galeriji "Mimara". Stariji učenici osvajali su i proteklog tjedna nagrade na državnim prvenstvima znanja. Gradsku vijećnicu, do posljednjeg mjesta mogu napuniti ( i to 2 puta ), jedino: nagradjeni učenici i sportaši osvajači medalja u Hrvatskoj i inozemstvu. Možda taj skup uspješnih porečanki i porečana treba upriličiti u novom kinu, te popratiti izdavanjem prigodne brošure "Tko je tko u Poreču", imamo se čime ponositi. Nije novac, nije politika, već naša djeca, mladi: BUDUĆI POREČ. Oni grade brand grada, zar ne.

Ovih dana stižu sve brojnije grupe turista, mi primamo ( ugošćujemo ) Europu.

U Obrtničkom domu nema obrta, još se nisu uselili iako su se proveselili, 30. travnja. Obrtnici nemaju glasnogovornika, pa se glasine šire same.

NK "Jadran" loše lovi bodove i pored toga što je za V.D. čelnika izabrao poznatog "sportskog ribolovca". Rukometaši "Poreča" pobjedili su rukometnu reprezentaciju Japana, samo da nekom ne padne na pamet ideja da igraju u 1. ligi Japana, osvojili bi i prvenstvo. Zato pripazite na njih iz kosa.

Varvari su pred izborom, mogu skrenuti za Badernu ili za Poreč. Nemaju alternative dok se ne izgradi zaobilaznica, onda će i oni moći u: Vraniće.

Ženi kažem da idem do ljubavnice, a ljubavnici da idem kod žene i onda napišem Kartulinu: R.V.Aleksić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email