Kartulina iz Metropole – by Tanja Božić

10.02.2007. 00:00; Učitavanja: 413; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Kartulina iz Metropole – by Tanja Božić
607bozictanja21.jpg

Sve za malo pažnje

Jedna kaže da su je CROo Bondovi pratili dok je s nekim ššš…etala po Opatiji. Druga pak kaže da su je obrađivali dok je bila ministrica jer je, ma tko više pamti što, a treća pak kaže da nisu nju izravno – nego posredno i to preko sesrtične i kolega s posla. Zbog toga je, drži, možda nisu "tretirali" Cro Bondovi pa ne traži od ravnatelja – to je onaj najvišlji koji se pojavljuje kada nam se državni vrh okupi (ali samo po visini) – da to ustanovi. Njemu, kaže, vjeruje pa je slučaj dala policiji.

Sve za kvadratić medijske pažnje, čini se. Ah, pa nije ni čudo, svaka žena voli pažnju. Ako je javna – tim bolje.

Tašti Hrvati

Svaki put se nanovo neugodno iznenadim spoznajom o tome koliko smo mi Hrvati tašt i narcisoidan narod.

Svi – ili barem većina onih koji javno istupaju iznoseći svoja mišljenja o svemu i svačemu – misle da imaju svog tajnog agenta koji dan i noć brine o njima. Ne dakako o njihovoj sigurnosti jer – znamo svi – to radi policija, nego brine o tome kako je, s kim je, kada je, koliko je…. Ispada da zapravo Hrvatska ima strašno moćnu i veliku obavještajnu zajednicu, sve dektiva do dektive, koja ne radi ništa drugo doli brine o našim životima. Po toj bi računici tajnih agenata bilo barem jednako onoliko koliko i Hrvata jer kako bi drugačije – uz radne navike kakve imamo – sve to obavili.

Nekima bi, pak, obzirom na hiperaktivnost, trebala i po dva Cro Bonda.

Ali ni detektive nisu supermani pa da rade 25 sati na dan. I oni su smo državni službenici i namještenici sa svojim koeficijenitima, plaćama, regresima i neisplaćenim božićnicama.

Zamislite samo kako bi bilo nekom agentu da za zadatak dobije nadzirati neku zastupnicu u vrrjeme rasprodaje, dok ona surfa među trgovinama i pegla, pegla, pegla….karticu.

A razlozi za buku?

Da u tom trenutku poželi biti kavalir, a svaki pravi Bond tje, mogao bi i sebi i njoj skratiti muke pa – ponijeti vrećice i paketiće.

Zbog toga ih jedino strašno domoljublje može motivirati da rade prekovremeno na istraživanju mišljenja šefova kućnih savjeta o ovima i onima. Dakako, u javnost u pravilu izađe samo optužba onih koji si laskaju da bi se službe njima trebale baviti, a rijetko ili nikako druga strana koja bi počesto o bukačima imala štošta za reči. A o razlozima dizanja buke još i više.

Toliko za ovaj puta. Do čitanja i … pssst, pazite tko vam je za leđima.

Tanja Božić

Print Friendly, PDF & Email