NEWS

Karatisti Finide osvojili tri medalje na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske u Rijeci

IMG_0121
08.10.2014. 09:51; ; Početna / Sport i rekreacija / Karatisti Finide osvojili tri medalje na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske u Rijeci

U organizaciji Hrvatskog karate saveza i tehničkoj organizaciji Karate kluba ”Zamet”, u Rijeci je proteklog vikenda, odnosno 04. i 05.10.2014. održano otvoreno Prvenstvo Hrvatske – 14. ”Croatia Open”. Na Prvenstvu je sudjelovalo 1197 natjecateljica i natjecatelja iz 158 klubova iz 21 države, te 18 nacionalnih reprezentacija.

Prvi dan bio je rezerviran za kadete, juniore i seniore, dok se drugog dana održalo natjecanje za mlađe uzrasne kategorije. U takvoj konkurenciji i Karate klub ”Finida” imao je svoje predstavnike, i to njih 9, koji su u konačnici uspjeli osvojiti 3 itekako vrijedne medalje.

Prvog dana natjecanja ”Finida” je imala jednog predstavnika, i to kadeta Nikolu Solomuna, koji je nastupio u izvođenju kata u izuzetno konkurentnoj kategoriji sa velikim brojem reprezentativaca, te usprkos odličnom nastupu, ovog se puta nije uspio popeti na pobjedničko postolje.

Drugog dana na redu su bili mlađi članovi kluba. Nakon niza izuzetnih rezultata, u ovakvoj konkurenciji visoku razinu kvalitete pokazale su mlađe učenice Sonja Rajko i Emma Berta Bočkor. Upravo je Sonja postigla jedan od najvrednijih rezultata do sada. Nakon osvajanja 3. mjesta na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske, Sonja je samo dokazala da se trud na treninzima isplatio, te je naplata toga stigla upravo sada i to na najbolji mogući način, odnosno osvajanjem zlatne medalje i 1. mjesta na otvorenom Prvenstvu Hrvatske za ovu godinu.

U istoj je kategoriji nastupila i njezina klupska kolegica Emma Berta, koja je također osvajačica srebrne medalje na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske i to u mlađoj uzrasnoj kategoriji (cicibanke). Budući da je Emma tek nedavno počela nastupati u ovoj kategoriji, moramo reći da je briljirala i pokazala visoku razinu kvalitete budući da je osvojila 3. mjesto i brončanu medalju, što je svakako jedan od njezinih najboljih rezultata.

Nakon izvođenja kata, na red su došle i kategorije u borbama. ”Finidina” predstavnica Dain Hasipi nastupila je u kategoriji mlađih učenica + 36 kg, te se uspjela plasirati također na vrlo dobro 3. mjesto. Dain je ovim rezultatom pokazala da uz daljni trud na treninzima možemo očekivati još bolje rezultate.

Na kraju valja spomenuti i ostale članove koji su nastupili drugog dana natjecanja, a koji se nažalost ovog puta nisu uspjeli popeti na pobjedničko postolje. Tako su u kategoriji mlađih učenika u izvođenju kata nastupili Antonio i Karlo Jukić. U kategoriji učenica nastupila je Flavia Paliaga, koja je tek prešla u stariju kategoriju, te je bila na korak do osvajanja medalje, budući da je u repasažnom susretu za 3. mjesto izgubila od katašice iz Zagreba, inače trećeplasirane na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske. U borbama, i to u kategoriji mlađih učenika -. 30 kg, nastupio je Dino Šarić, a u kategoriji učenica – 40 kg nastupila je Edera Hajmut.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email