NEWS
Ljeto u Funtani

Karate klub FINIDA na najbolji je mogući način zaključio prvi dio takmičarske sezone

13590435_1087840774628414_4732077045586848734_n
08.07.2016. 11:54; ; Početna / Sport i rekreacija / Karate klub FINIDA na najbolji je mogući način zaključio prvi dio takmičarske sezone

Naime, nakon niza sjajnih nastupa i velikih rezultata porečki su karatisti bili dio još jedne prestižne karate manifestacije.

U Umagu je tako u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF – World Karate Federation) i Hrvatskog karate saveza (HKS) u periodu od 27.06.2016. – 03.07.2016. održan WKF Trening Kamp i Svjetski kup (9th WKF Training Camp & Karate1 Youth Cup), jedna od najmasovnijih karate manifestacija za mlade.

Nakon šest uspješnih izdanja održanih u Grčkoj, Umag je već treću godinu za redom i više nego uspješan domaćin najboljim svjetskim karatistima. Trening kamp je nakon prošlogodišnjih nekoliko stotina sudionika iz 30 država, ove godine okupio rekordnih 1400 mladih karatista iz 57 država, i to sa svih kontinenata.

Instruktori kampa, odnosno treneri koji su održali čitav niz praktičnih i edukacijskih treninga u katama i borbama u ovih nekoliko dana bili su:

Rika Usami (Japan)
-svjetska prvakinja u katama

Luca Valdesi (Italija)
-svjetski i europski prvak u katama

Rafael Aghayev (Azerbejdžan)
-svjetski i europski prvak u borbama

Douglas Brose (Brazil)
-svjetski prvak u borbama
-član WKF Natjecateljske komisije

Predrag Stojadinov (Srbija)
-svjetski i europski prvak u borbama

Davide Benetello (Italija)
-svjetski i europski prvak u borbama
-predsjednik WKF Natjecateljske komisije

Predstavnici Finide i ovog su puta odradili sjajan posao. Nakon trodnevnih treninga u kampu pokazali su se u najboljem svjetlu nastupom na Svjetskom kupu. Katašica Flavia Paliaga nastupila je u kategoriji U12 te još jednom potvrdila svoj neupitan potencijal, osvojivši 3. mjesto i brončanu medalju. Svojim je sjajnim i sigurnim nastupom redom pobjeđivala predstavnice Cipra, Slovačke, BiH i Bugarske te se tako već drugu godinu za redom popela na pobjedničko postolje kao jedna od najboljih u svojoj kategoriji čime se ponovo svrstala u sam vrh čak i na svjetskoj sceni.

Njena klupska kolegica Sonja Rajko nastupila je u borbama u kategoriji U12 -35 kg. Sonja je ostvarila vjerojatno najveći uspjeh u karijeri, budući da se svojim odličnim nastupom plasirala u finale ovog prestižnog natjecanja. U finalu je nažalost pobjeda pripala predstavnici Kosova, pa se Sonja tako u konačnici plasirala na visoko 2. mjesto i time pokazala svu svoju kvalitetu i zavidnu razinu spremnosti koji su došli do izražaja i na svjetskoj razini.

Na samom kraju valja spomenuti i sjajan nastup kataša Nikole Solomuna koji je nastupio u kategoriji U18, no nažalost zaustavljen je u ranoj fazi natjecanja.

Možemo samo zaključiti da je ovo zaista velik rezultat, a cure su još jednom dokazale da velikim koracima idu prema naprijed.

Print Friendly, PDF & Email