NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Kao službeni turistički partner sajma BIKE DAYS MUNICH 2023. ovog vikenda Istra se predstavlja na poznatom sajmu

2023-05-17_22h32_40
17.05.2023. 22:34; ; Početna / Gospodarstvo / Kao službeni turistički partner sajma BIKE DAYS MUNICH 2023. ovog vikenda Istra se predstavlja na poznatom sajmu

Zajedno sa županijskom Turističkom zajednicom nastupaju hotelske kuće Plava Laguna, Aminess, Valamar i Maistra

Tijekom nadolazećeg vikenda, od 19. do 21. svibnja, Istra se kao službeni turistički partner BIKE DAYS MÜNICH 2023. predstavlja brojnoj publici na navedenom specijaliziranom sajmu. Događaj je to koji se održava u Münchenu, a čiji nastup koordinira i provodi Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s hotelskim kućama – Plavom Lagunom i Valamarom iz Poreča, novigradskim Aminessom i rovinjskom Maistrom.

Električni bicikli, posljednjih su godina postali izuzetno popularni. Oni pružaju praktičan i ekološki prihvatljiv način prijevoza te su i u našoj destinaciji sve prisutniji i brojniji u odnosu na klasične.  

Takvi bicikli privlače širok spektar poklonika, uključujući rekreativce, starije osobe, pa čak i entuzijaste koji ih koriste za održavanje tjelesne kondicije. E-bicikli su posebno privlačni osobama koje žele prevladati prepreke poput tjelesnih ograničenja, dugih putovanja ili zahtjevnih terena.

TZ Istarske županije u suradnji sa lokalnim partnerima već dugi niz godina razvija infrastrukturu koja omogućava kretanje e-biciklima duž cijele obale i unutrašnjosti. Danas na poluotoku postoji preko 30 punionica za e-bicikle koje se nalaze gotovo u svakom mjestu na poluotoku.  Stoga će istarski predstavnici u Münchenu imati itekako dobre argumente za privlačenje tamošnjih gostiju na nove dolaske u Istru.

„S obzirom na ekološke prednosti korištenja e-bicikala koji tijekom vožnje ne proizvode emisije, čime se smanjuje onečišćenje zraka i ugljičnog otiska, TZIŽ će i dalje razvijati i poticati taj segment ponude koja vodi brigu o održivom razvoju, a uvelike može nadomjestiti korištenje automobila, ekonomičnija je opcija prijevoza te može smanjiti gužve na cestama i time rasteretiti osjetljivu infrastrukturu.“, izjavio je tom prilikom direktor TZ Istarske županije, Denis Ivošević

 

Print Friendly, PDF & Email