NEWS

Kandidatkinja za gradonačelnicu dr. Dolores Ghersinich sa svojim timom predstavila izborni program koalicije Zajedno možemo više (sponzorirani članak)

plakat
11.05.2017. 10:21; ; Početna / Politika / Kandidatkinja za gradonačelnicu dr. Dolores Ghersinich sa svojim timom predstavila izborni program koalicije Zajedno možemo više (sponzorirani članak)

Porečanke i Porečani će, u nedjelju 21. svibnja, po prvi puta u povijesti birati gradonačelnicu! (sponzorirani članak)

Kandidatkinja za gradonačelnicu Dolores Ghersinich sa svojim timom predstavila izborni program koalicije Zajedno možemo više

Mlada doktorica, specijalistica, Dolores Ghersinich (nezavisna) preuzela je na sebe odgovornost pred širokom koalicijom ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE koju predvodi, uputivši svim Porečankama snažnu poruku da se jače i u što većem broju uključe u politiku. U porečkoj Zajednici Talijana kandidatkinja za gradonačelnicu doktorica Ghersinich je uvjerljivo i s prepoznatljivom dozom liderstva predstavila program koalicije:

“Spremni smo preuzeti Grad – mi to znamo i hoćemo! Oko sebe imam uigrani tim stručnjaka s kojima sam razradila novi model upravljanja našom zajednicom. Porečkim biračima nudimo jedinstvenu priliku da nakon više od dvadeset godina vladanja jedne stranke okrenu stranicu. Zato pozivam sve Porečanke i Porečane da ne oklijevaju, da izađu na birališta jer je danas istinska promjena na dohvat ruke“.

Moderator skupa Rodoljub Kosić (predsjednik porečkog SDP-a) je podsjetio da je sloga unutar koalicije izgrađena tijekom četverogodišnjeg rada u opoziciji u Gradskom vijeću: “ Kontinuirana vlast jedne stranke dovela je naš grad u fazu opasne gospodarske i političke stagnacije. Mi se tom stanju suprotstavljamo odgovornim i konstruktivnim radom – u kojemu nema mjesta samozadovoljavajućem kritizerstvu”, ustvrdio je Kosić.

Na prošlim izborima 55 posto birača nije se odazvalo na birališta. Odgovornost za to snosi vladajuća stranka koja i dalje računa na okrnjeni legitimitet, jer slab odaziv pogoduje stranačkoj mašineriji i uskim interesnim spregama.

Građani, odreći se prava glasa znači podržati stranku koja je obezvrijedila izbore! Nemojte nasjesti! Vratite se na birališta i birajte alternativu – birajte našu Dolores!” poručio je kandidat na listi za Gradsko vijeće Nedib Toromanović (HSLS).

U opuštenoj atmosferi za mikrofonom su se razmjenili članovi koalicije koji su u kratkim i jasnim crtama predstavili izborni program. Program koji ne nudi pusta obećanja, već konkretne i radikalne promjene u načinu upravljanja gradom. Kandidatkinja za gradonačelnicu doktorica Ghersinich (nezavisna) osvrnula se na program u socijali: uvođenje rada vrtića u dvije smjene, besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce i rad osnovne škole u jednoj smjeni, te konkretan sustav pomoći mladim obiteljima. “Mi kasnimo jer je prethodna vlast javni novac potrošila na nebulozi zvanoj dvorana Žatika. Nakon 12 godina obećavanja napokon se počela graditi nova škola, mi ćemo je dovršiti. Treba ojačati hitnu medicinsku pomoć, povećati broj specijalista, proširiti kapacitete doma za starije i nemoćne osobe. Poreč mora imati ljekarnu sa noćnom smjenom. Našim umirovljenicima osigurat ćemo dodatni novac za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, naša je briga osigurat im lakši i dostojanstveniji život.”

Goran Gašparac (SDP) kandidat za zamjenika gradonačelnice je brigu za građanina uputpunio novim pristupom u radu Gradske uprave: “Ukinut ćemo radno vrijeme namjenjeno građanima, uredi gradske palače bit će otvoreni tijekom svih osam sati radnog vremena. Za rad pisarnice predviđamo uvođenje produženog radnog vremena.

Gradska uprava mora postati servis za građane,

danas je gradska palača zatvorena, opustošena, živi vlastititm životom bez stvarnog i kontinuiranog dodira sa građanima. Radikalno ćemo izmjeniti sistem odabira nadzornih odbora gradskih poduzeća i upravnih vijeća gradskih ustanova koja su danas pod 100 postotnom kontrolom jedne stranke”.

Vladimir Sladonja (SDP) kandidat na listi za GV-e se osvrnuo na prioritete politike u korist oživljavanja starogradske jezgre: „Dosadašnja vlast u dvanaest godina nije pomakla ni kamen, nije bila u stanju razraditi koncepciju.Revitalizacija starogradske jezgre je naš priporitet: dovršit ćemo započetu obnovu infrastrukture, povratit ćemo sjaj našem trgu Marafor. Ulaganja u kamunalnoj infrastrukturi moraju slijediti drugačiju logiku – dosta podvrgavanja interesima krupnog kapitala!

Ulagat ćemo u korist malog poduzetništva na Saladinki, na Peškeri

na svim područjima grada gdje dosadašnja vlast nije bila u stanju osmisliti valjanu strategiju.“

Stevo Žufić (nezavisni) kandidat na listi za GV-e je podsjetio da malo poduzetništvo u Poreču zapošljava oko 5500 djelatnika: “Unatoč tome IDS do danas nema strategiju! Mali poduzetnik je prepušten sam sebi, nema pomoći od Grada. Mi, koalicija ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE, imamo program javno-privatnog partnerstva koji će preokrenuti situaciju.

Temelj razvoja Poreča mora polaziti od interesa naših poduzetnika i obrtnika!“

Zdenko Tomčić (HSS) kandidat na listi za GV-e je ponudio program razvoja ruralnih sredina uputivši javnosti osnovnu poruku: „Bogatu ruralnu tradiciju valja zaštititi i sačuvati, govorimo o sredinama s izraženom tradicijom i identitetom koji se temelji na zemlji, na poljoprivredi. Dosadašnja politika išla je u pravcu obezvređivanja snage sela, politička nedorečenost i stihija pogoduju procesu pretvaranja našeg sela u puka prigradska naselja – tome treba stati na kraj.“

Slavko Fornažar (HNS) kandidat za zamjenika gradonačelnice je podsjetio da će i dalje ustrajati na dvije stvari:

pokrenuti s mrtve točke poticajnu stanogradnju

i boriti se protiv uvođenja poreza na nekretnine koji konkretno znači povećanje poreznog pritiska na građane.

Predsjednik porečkog HNS-a Zvonko Liović poručio je biračima da nakon 25 godina stagnacije Poreč može oživjeti: “Naša koalicija zna, hoće i može preokrenuti situaciju i započeti fazu velikih, radikalnih promjena”.

Na kraju skupa važnu poruku je uputila buduća gradonačelnica Dolores Ghersinich“Naš program se ne temelji na obećanjima već na konkretnim priroritetima i zato

nakon prve dvije godine rada, po prvi puta u povijesti grada, zatražit ćemo od građana putem referenduma da nam potvrde – ili ne potvrde ispravnost našeg upravljanja gradom. To je najviši oblik neposredne demokracije,

provjera politike putem referenduma. To je naša odluka i od nje nećemo odstupiti” zaključila je Dolores Ghersinich. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email