NEWS
Best of Poreč

Kako ocjenjuju svoje rezultate na izborima u Poreču

27.11.2007. 00:00; ; Početna / Politika / Kako ocjenjuju svoje rezultate na izborima u Poreču

Krenimo redom, IDS je pobjednik izbora na području Grada Poreča dobio je 33,51 % ili 2.887 glasova izašlih birača, evo što nam je rekao Edo Kos, Predsjednik podružnica IDS-a Poreštine:

" Zahvaljujem svima koji su izašli na birališta, a posebno onima koji su dali glas IDS-u. Osobno sam zadovoljan rezultatima izbora, biračko tijelo lijevog centra kojem pripada i IDS reklo je svoje. IDS je dobio najviše glasova u Poreču i na Poreštini, slično je bilo i prije par mjeseci na izborima za Mjesne odbore. Karakteristika ovih izbora je bila " čisti obračun " HDZ – SDP. IDS radi dobro u interesu svih građana, tako da očekujem pobjedu i na narednim – lokalnim izborima. IDS Poreštine ima puno povjerenje u Predsjedništvo stranke da će u Sabor RH iz naših redova ući kvalitetni i stručni ljudi sa naše liste".

SDP je u Gradu Poreču dobio 31,98 % ili 2.755 glasova, a Predsjednik SDP-a Poreč, Arduino Matošević kaže:

" Mi smo zadovoljni rezultatom, nismo iznenađeni, jer smo zadovoljni organizacijom i radom u posljednjih godinu dana na Poreštini. Zahvaljujemo svima na glasu. Ovi rezultati trebaju inicirati da se probudimo i poradimo više do lokalnih izbora, kako bi nas i tada birači prepoznali. Ovaj odlični rezultat je i velika obveza i povratak povjerenja u našu stranku. Hvala svima".

HSU Poreča, koalicijski je partner u lokalnoj Izvršnoj vlasti IDS-u, a na ovim izborima je u Gradu Poreču zauzeo 4. mjesto ( iza HDZ-ea ) sa 4, 27 % ili 360 glasova. Predsjednik HSU Poreča Ivan Sladonja kaže:

" Očito nismo dobro prošli u ovoj podjeli glasova između dvije velike stranke ( HDZ – SDP ), SDP je pokupio glasove birača koji su se opredjelili za ljevicu. Očekivali smo 6 – 7 % glasova, a dobili 4, 27 % . Na prethodnim izborima SDP je imao iste rezultate kao mi ili zaostajao, no sada je po broju glasova uz IDS. IDS je ostao na razini svojih prethodnih rezultata, a više ih je ovaj put dobio SDP i nešto malo više nego prije HDZ ( 3. mjesto u Poreču sa 16,87 % ili 1.453 glasa ). U ovom " ideološkom srazu " mi smo loše prošli, iako smo na lokalnoj razini zabilježili zavidne rezultate naše socijalno osjetljive politike, no mislim da smo imali i nedovoljnu prezentaciju našeg izbornog programa u ovim izborima".

R.V.Aleksić

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani