NEWS

Kako nam izgleda otok Sv. Nikola

17.07.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Kako nam izgleda otok Sv. Nikola
226otok_2069.JPG


Otok Svetog Nikole, svim porečanima posebno drago mjesto za kupanje na kojem nema gužvi i gdje je moguće uživati i u hladu i na suncu, ovisno o želji, u posljednje je vrijeme sve više nalik na neprohodnu prašumu umjesto na vrh turističke ponude Poreča.

Osim uskog kruga oko hotela Fortune i ispred nekadašnjeg dvorca Isabella, vrlo se malo ili gotovo ništa ne ulaže u održavanje postojećeg okoliša i objekata.

Stari bungalovi su u katastrofalnom stanju, stara depandansa Miramare smještena na fenomenalnoj poziciji prema otvorenom moru, samo što se nije srušila na obalu, a o šumi borova i lovora da niti ne govorimo.

OK, otok je u privatnom vlasništvu, no ipak je sastavni dio destinacije Poreč, a obzirom na image tvrtke vlasnika, za očekivati je puno ljepšu sliku od ovih u prilogu.

Prema neslužbenim informacija, jedini veći porečki otok, tj. objekti na otoku trebali bi se renovirati na kvalitetu sa 4 zvjezdice do 2008. godine, ali ostaje pitanje hoće li otok Sv. Nikola tada biti otvoren i za javnost ili će se zatvoriti isključivo samo za goste Otoka.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email