NEWS

Kako iz Vrvari izaći na cestu Baderna – Poreč ?

18.04.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Kako iz Vrvari izaći na cestu Baderna – Poreč ?
156PICT2038m.jpg

Kako se bliži ljeto tako se u Poreču i na prilaznim prometnicama povećava i broj automobila. Svaka nepregledna raskrsnica postaje još opasnija, ali od koga tražiti rješenje ?

Jedno od strašno problematičnih raskršća je Vrvari – cesta Baderna-Poreč. Na izlazu je pregledna desna strana, ali gledate li lijevo, dakle na traku u koju se i vi morate uključiti ili je preći, doslovce ne vidite dalje od 50 metara. A to je apsolutno premalo, pa i da vozilo koje dolazi ne vozi više od 60 km/h (propisana brzina je 70 km/h).

Pitali smo nadležnog u Odjelu za komunalni sustav Grada Poreča kakva je mogućnost postavljanja ogledala na suprotnoj strani raskršća, što bi mnogima spasilo glavu i auto, ali odgovor je jasan: "Nije u našoj nadležnosti. To je državna cesta, trebate kontaktirati Hrvatske ceste" . Što reći na to ? Mišljenja smo da bi odgovor ipak trebao biti: "Pogledati ćemo taj problem, i ako je raskršće nepregledno, kontaktirati ćemo Hrvatske ceste da nam dozvole postavljanje ogledala… "

Sve prometnice služe nama, građanima ovog grada i našim gostima, a ne nekome u Hrvtskim cestama koji se po istoj toj prometnici proveze možda jednom godišnje.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email