NEWS

Kaja Jakominić, učenica Umjetničke škole Poreč osvojila prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju za mlade gitariste „KASTAV STRINGS“

WhatsApp Slika 2024-06-03 u 12.41.57_1e74552e
04.06.2024. 08:50; ; Početna / Kultura / Kaja Jakominić, učenica Umjetničke škole Poreč osvojila prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju za mlade gitariste „KASTAV STRINGS“

Od 31. svibnja do 02. lipnja 2024. u Kastvu kraj Rijeke održalo se Međunarodno gitarističko natjecanje „Kastav strings“. Učenici su se natjecali u ukupno trinaest kategorija. Kategorije su bile podijeljene po razredu kojeg učenik pohađa, 6 razreda osnovne i 4 razreda srednje škole u disciplini solo gitara i 3 kategorije komornih sastava s gitarom.

Umjetničku školu Poreč predstavljala je KAJA JAKOMINIĆ učenica 2.razreda gitare u klasi učitelja Sanela Jusića.
Kaja Jakominić nastupala je u II. kategoriji (učenici 2. razreda) i osvojila je I. nagradu, zlatno priznanje i medalju. Lijepo je spomenuti kako je Kaja ove godine osvojila posebnu nagradu na 1. Međunarodnom gitarističkom natjecanju u Puntu na otoku Krku i to besplatnu kotizaciju za natjecanje „Kastav strings“.
Ovim je nastupom Kaja je potvrdila svoj talent, marljivost i rad tokom cijele godine.

Bravo i čestitke Kaji, učitelju Sanelu te divnim roditeljima. Kaji želimo još puno uspjeha na natjecanjima, te puno radosti sviranja i muziciranja na koncertima i nastupima.

 

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag. mus.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email