JYSK podržao novu akciju pošumljavanja zone u Poreču s 1.500 sadnica hrasta medunca

JYSK donirao HŠ u Poreču novih 1500 sadnica (1)
29.10.2020. 10:17; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / JYSK podržao novu akciju pošumljavanja zone u Poreču s 1.500 sadnica hrasta medunca

Maloprodajni lanac JYSK, u sklopu četvrte faze svog društveno odgovornog projekta „Ne štedi na šumi!“, donirao je za dobrovoljnu akciju sadnje 1.500 sadnica hrasta medunca u zoni Lim pored Poreča kako bi se obnovile stradale šumske površine.

Danska kompanija JYSK početkom 2019. godine pokrenula je društveno odgovorni projekt „Ne štedi na šumi!“ s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti šuma i njihovom razvoju u sklopu kojeg su Hrvatskim šumama donirana sredstva i organizirane akcije pošumljavanja širom Hrvatske.

„Jako veseli kada imate priliku kroz ovakvu akciju činiti velike promjene na dobrobit prirode. Fokus nam je ovoga puta bio na Istarskom području. Cilj nam je potaknuti promjene u ponašanju i svijesti društva, jer moramo razmišljati kakav svijet ostavljamo za buduće naraštaje“, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country manager JYSK Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija.

Prikupljenim sredstvima do sada se nabavilo i zasadilo ukupno 16.500 sadnica različitih biljaka. Projekt se na godišnjoj razini odvija u dvije faze tako da se u prvoj fazi u proljeće pošumljava na kontinentalnom dijelu Hrvatske, a u jesen na području Istre i Dalmacije. Do sada su se novim sadnicama kroz dobrovoljne akcije obnovila područja Parka prirode Medvednica u Zagrebu, Promina kraj Drniša, Gurdutovci kraj Mikanovaca u Slavoniji te na području zone Lim pored Poreča tijekom ovog tjedna. Uz donaciju biljaka i organizaciju pošumljavanja JYSK je Hrvatskim šumama donirao i alat za sadnju kako bi bili što spremniji za buduće nove akcije i projekte pošumljavanja.

Predrag Trope, voditelj UŠP Buzet izjavio je: „Klimatske promjene koje nosi novo vrijeme predstavljaju najveću ugrozu šumama. Kako bez šuma života nema, srdačno se zahvaljujemo JYSK-u na interesu i energiji koju ulaže. Stručnim i odgovornim gospodarenjem šumama upravo će mlade i stabilne sastojine najuspješnije ublažavati posljedice klimatskih promjena, a u višestrukim i svima dostupnim koristima koje šume pružaju, osim nas danas uživati će i čitav niz nadolazećih generacija“.

JYSK je pokrenuo ovaj projekt sa željom da uz građane i ljubitelje prirode ovom akcijom potakne i svoje zaposlenike da se aktivno uključe u pošumljavanje u Hrvatskoj što je naišlo na velik odaziv.

Više informacija o JYSK-u možete pronaći na Facebook stranici te Instagram profilu, kao i na službenoj web stranici JYSK.hr

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email