NEWS
valfresco

Juniorke odbojkaškog kluba Poreč osvojile su naslov prvakinja Istarske županije

Vije10391-15260
13.12.2019. 10:43; Učitavanja: 192; Početna / Sport / Juniorke odbojkaškog kluba Poreč osvojile su naslov prvakinja Istarske županije

Na završnom  turniru koji se odigrao na Velom Vrhu (Pula). Sudjelovale su ekipe OK Funtana – Vrsar, OK Pula, OK Veli Vrh i  OK Poreč koje su plasman na finalni turnir izborile nakon odigranih utakmica u grupama sjever i jug Istarske Županijske lige.

U prvom polufinalu je pobijeđena ekipa domaćina OK Veli Vrh rezultatom 2:0 (25:14; 25:18) , dok je OK Funtana- Vrsar nakon odlične igre nažalost izgubila od ekipe OK Pula sa 2:1 (23:25; 25:15; 15:13).
U utakmici za treće mjesto djevojke OK Funtana -Vrsar pokazale su da su pomalo nezasluženo izgubile polufinale, te su dobrom i sigurnom igrom pobijedile ekipu domaćina OK Veli Vrh. Utakmica finala donijela je na trenutke odličnu i neizvjesnu utakmicu. Ekipe su prikazale odličnu igru u kojoj su Porečanke pokazale da su trenutno ipak bolje, te pobijedile 3:0 (25:16; 25:23; 25:21) ekipu OK Pula.

Vrijedi istaknuti da je ove godine prvi puta nakon više godina na juniorsko prvenstvu istre sudjelovalo čak 8 ekipa, da su naše cure osvojile prvenstvo bez izgubljenog seta, te što je najbitnije ove godine je ekipa Poreča nastupila sa gotovo potpuno novom postavom (8 igračica).

Ekipe Poreča i Pule su ovim stekle pravo sudjelovanja na finalnom turniru regije koji će se odigrati tijekom mjeseca siječnja u Rijeci protiv ekipa HAOK Rijeka CO i ŽOK Drenova, sa kojeg će dvije prvoplasirane ekipe steći pravo sudjelovanja na prvenstvu Hrvatske krajem mjeseca siječnja 2020 godine.

Poreč je nastupio u sastavu : Nina Boras, Hrvatin Antonia, Brajković Deni, Poropat Ema, Banko Lea, Scoria Rebecca, Vekić Mateja, Momić Erika, Pauletić Larisa, Plazinić Helena.

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S