NEWS

JUČER U UMAGU ODRŽANO FINALE PETOG OLIMPIJSKOG FESTIVALA DJEČJIH VRTIĆA

08.06.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / JUČER U UMAGU ODRŽANO FINALE PETOG OLIMPIJSKOG FESTIVALA DJEČJIH VRTIĆA
414Vrtic-Radost.jpg

 Titulom županijskog prvaka 5. olimpijskog festivala dječjih vrtića Istre, koji se održao jučer na nogometnom stadionu u Stella Marisu, okitila se »Radost« iz Poreča.

Drugo mjesto osvojio je vrtić »Pjerina Verbanac« iz Labina, a treće »Grdelini« iz Buzeta. Za njima su ostali »Neven« iz Rovinja, »Petar Pan« iz Vodnjana, »Duga« iz Umaga, Pazin i na osmom mjestu »Dado« iz Štinjana. U trčanju na 50 metara za dječake poredak je bio: Andrija Žufić iz Vodnjana, Leon Kalac iz Labina i Mihael Muzika iz Rovinja, a kod djevojčica: Ana Ivankić iz Pule, Roberta Žufić iz Labina i Andrea Lončarević iz Vodnjana.

U disciplini skoka u dalj s mjesta prva tri bila su Antonio Čančar iz Poreča, Milan Šarac iz Pazina i Luka Buršić iz Vodnjana, a kod curica Ana Ivankić, Mara Dugančić iz Poreča i Elvisa Šabić iz Umaga. Najbolji u bacanju teniske loptice bili su Leon Kurelović iz Pazina, Mateo Prelac i Manuel Fabijančić iz Buzeta, te Katja Poropat iz Rovinja, Renata Mijatović i Lea Vidić, obje iz Labina. Top-lista u trčanju štafete na 4×25 metara bila je: Labin, Pazin i Rovinj za dečke i Buzet, Vodnjan i Umag za djevojčice.

U malom nogometu prvo mjesto u kategoriji dječaka osvojili su Pazinjani, a slijede Porečani i Umažani, a kod curica je redoslijed: Buzećanke, Rovinjke pa Umažanke. Proteklih tjedana po Istri su se održavala prednatjecanja, a pobjednik iz svakog grada ušao je u finale koje je ove godine organizirano prvi puta.

Okupilo se tako jučer oko 300 djece s 80-ak odgajatelja i pratitelja, a brojni su roditelji i prijatelji »naoružani« fotoaparatima i videokamerama bodrili natjecatelje s tribina.

Početak manifestacije obilježilo je postrojavanje i mimohod svih sudionika, himne »Lijepa naša« i »Krasna zemljo« i svečano otvorenje koje je proglasio gradonačelnik Vlado Kraljević. Slijedila je podjela bombona, raspored po terenu i, konačno, početak natjecanja pod motom »Što se nauči u djetinjstvu, nikad se ne zaboravlja«, koji je bio ispisan na majicama svih sudionika. Manifestaciju su ponovno uspješno organizirali Savez sportova Istarske županije, Zajednica sportova grada domaćina i vrtić »Duga«.

Pokretač i glavni pokrovitelj ove mini olimpijade koja se održava u cijeloj zemlji je Hrvatski olimpijski odbor.

Pokrovitelj finala bio je Grad Umag.

Print Friendly, PDF & Email