NEWS
VALFRESCO 10/23S

Još mjesec dana do prvog porečkog Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč,

IRONMAN Porec triathlon (115)
16.09.2022. 09:18; ; Početna / Gospodarstvo / Još mjesec dana do prvog porečkog Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč,

U nedjelju 16. listopada održava se prvi porečki Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska. Riječ je o velikom sportskom triatlonskom natjecanju koje u Poreč dovodi Plava Laguna nakon dvije godine organizacije manje zahtjevnog 5150 triatlona. Do sada je prijavljeno više od tisuću natjecatelja koji će zajedno sa svojim obiteljima boraviti u našem gradu toga vikenda.

Uspjeh ovako velikog događanja uvelike ovisi o dobroj organizaciji, ali i razumijevanju lokalne zajednice, stoga smo zahvalni i Gradu Poreču, Općini Funtana te turističkim zajednicama, ali i doista svakom građaninu koji ima razumijevanja za veliki broj ljudi koji se u to vrijeme nalaze u našem gradu te za zatvorene ceste koje podrazumijeva ovako opsežna organizacija.

Trasa započinje dionicom plivanja (1.9 km), a sami start je u porečkom Zelena Resortu, ispred hotela Parentium Plava Laguna. Nastavlja se biciklističkom dionicom (90 km) na relaciji Poreč – Višnjan, uz dijelove vožnje po zatvorenom istarskom ipsilonu. Posljednja, trkačka trasa, započinje u Zelena Resortu i vodi do centra starog grada Poreča, preko uvale Saladinka i natrag (21 km).

Izrađen je prometni elaborat kako bi se što manje utjecalo na što veću protočnost prometa, s obzirom da će pojedine dionice javnih cesta kojima prolaze biciklistička i trkačka trasa biti djelomično ili u potpunosti zatvorene (od 8 – 14 sati diljem biciklističke trase odnosno između 10.30 i 16.30 sati trkačka trasa). Stoga će se promet odvijati prema posebnoj prometnoj regulaciji u suradnji s djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova uz predstavnike organizacijskog tima Ironman 70.3.

Iako će pojedinim dionicama biti otežano prometovanje i na nekoliko sati, u svakom trenutku, biti će ponuđene i označene alternativne mogućnosti dolaska građana do traženih destinacija. Posebice se to odnosi na ulazak u Poreč s južne i sjeverne strane. O detaljima zatvaranja i točnim satnicama ćemo pravovremeno obavijestiti javnost neposredno pred događanje.

Prisustvo ovako velikog brenda kao što je Ironman ima jako veliku promotivnu vrijednost Istre, Poreča i Hrvatske kao turističke destinacije, posebice u vrijeme izvan glavne turističke sezone kada je sport jedan od glavnih motiva dolazaka. Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com i društvene mreže.

Događanje podržavaju Grad Poreč, TZ Grada Poreča, Općina Funtana, TZ Općine Funtana, TZ Istarske županije, Hrvatska turistička zajednica, HEP, Podravka, Kala, Cedevita, Zagrebačka pivovara. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23