Još malo pa nestalo ! Petak na BOOKtigi

25.04.2019. 20:14; ; Početna / Kultura / Još malo pa nestalo ! Petak na BOOKtigi
Šavrinka 2

Petak, 26. travnja jutro započinjemo predstavljanjem slikovnice „Vera među knjigama“, autorice Davorke Premec, o knjigama, knjižnicama i djeci koja su zaljubljena u čitanje. Idealna je to prilika da zajedno progovorimo o važnosti čitanja i o bogatstvu koje nam donosi svaki novi dolazak u knjižnicu. Književni susret započinje u 10 sati.

Od 10 do 19 sati bit će otvoren sajam BOOKtižin, a u 12 sati omogućena vam je  procjena starih knjiga, uz mogućnost otkupa.

Radionica za djecu u paviljonu posvećena je vuku koji je zalutao u zemlju bajki, a zajedno s njim i mi ćemo se uvući u najomiljenije priče kojima se uvijek rado vraćamo. Radionica počinje u 17 sati i potrebno je svoj dolazak najaviti do petka u 10 sati na broj telefona 434-196.

Večer je rezervirana za predstavljanje vrijedne monografije “Šavrinka”, sveobuhvatne publikacije koja iz različitih kutova prikazuje važnu ulogu Šavrinki. Jedna od urednica je Ingrid Celestina iz antikvarijata Libris iz Kopra koji je od samog početka festivala, već 12 godina suradnik i prijatelj BOOKtige.  Vrsni stručnjaci i znanstveni djelatnici, obradili su povijest, ekonomske prilike, putovanja, jezik, običaje i druge odraze šavrinskog svijeta. Monografiju će predstaviti Ingrid Celestina te gosti Alferija Bržan i Gianino Bubola u 19 sati u matičnom odjelu Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 3).

Dobro nam došli!

Gradska knjižnica Poreč

Print Friendly, PDF & Email