NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Jerku Sladoljevu dodijeljena ACSI međunarodna nagrada CAMPING PERSONALITY 2022.

281626979_1477765035973912_7135004918538598511_n
21.05.2022. 12:05; ; Početna / Gospodarstvo / Jerku Sladoljevu dodijeljena ACSI međunarodna nagrada CAMPING PERSONALITY 2022.

ACSI kamping ekspert i asocijacija, kao najutjecajniji promotor kamping turizma na govornom području Benelux-a i izdavač renomiranog kamping vodiča je  glavni konkurent u kamping  svijetu njemačkom ADAC-u . Ove godine, 19.05. 2022.g. u hotelu Wyndham u Novom Vinodolskom  održana je godišnja dodjela priznanja europskim kampovima i zaslužnim pojedincima, po  prvi put u povijesti svoje prakse.

Priznanje kao VIP osobi za životno djelo pojedincima  otišlo  je u ruke  Jerka Sladoljeva, zbog   iznimnog doprinosa struci ali i doprinosu razvoju kamping turizma od njegovih početaka pa do danas .

Nagrada se dodjeljuje za zajednički razvoj i  međunarodnu suradnju  s tvrtkom ACSI  u kamping turizmu od samog osnivanja Centra za naturistička središta  ( 1978.g.) , zatim  Kamping udruženja Jugoslavije (1982.g.)  i kasnije ( 1992.g.) Kamping udruženja Hrvatske . Inspiriran  edicijama i studijama  ACSI kamping asocijacije,   dobitnik nagrade je napisao  i  prvu kamping knjigu  u Hrvatskoj ( 1998.g.) a kasnije  petnaestak drugih izdanja  na temu kampinga , autor brojnih stručnih radova, a i dobitnik brojnih nagrada za zasluge u turizmu. Napominjemo one najvažnije od  ADAC-a Njemačke ( 2002.g.) do  najprestižnije hrvatske nagrade  u turizmu Antona Štifanića ( 2018.g.) te nagrade  prvog predsjednika RH Franje Tuđmana( 1997.g.). Savjetima i  danas promiče kamping  turizam kroz aktivnosti Top Campinga i javljanjima u raznim lokalnim i nacionalnim medijima.

ACSI  je  jedna od najjačih emitivnih destinacija za kampiste u Europi. Sa preko 3 milijuna kampista na 14 milijuna stanovnika predstavlja sa 22 % stanovnika – kampista jedinstvenu EU  naciju kojoj je kampiranje zapisano u  genima. Najviše ljetuju u Belgiji i Italiji ( preko 30%) ali su i kod nas pretežito sa učešćem  preko 10%,  no postoje kampovi koji su znali imati i preko 70% nizozemskih kampista ( kamp  Bijela Uvala, Poreč). Tko je surađivao s ACSI stručnjacima  i  znao prilagoditi svoj proizvod tržištu Beneluxa , prije svega cijenu i promotivne akcije, imao je i pozitivniji odnos u rezultatima.

Rezultati  potvrđuju da je ACSI jedan od stupova promocije kampiranja u Europi i da je zahvaljujući svojim uspjesima i ACSI timu, sajmovima, vodičima i web portalima, a posebno istraživanjima i kontroli kvalitete, stvoren  poslovni gigantski ekvivalent ADAC-u  na usluzi potrošačima i kampovima. U tom smislu pomaže drugim  tržišnim igračima jer je ACSI bio i danas je lider svih promotora u ovoj profesiji. Dakle pravi  kamping – spiritualist u punom smislu te  riječi.

Ali iza svakog uspješnog kluba stoji karizmatični kapetan i njegov tim koji upravlja brodom a uvovom slučaju predsjednik korporacije ACSI Ramon Van Reine.

Čestitamo !

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email