NEWS

Jedrenje: Rene Starić prvakinja Hrvatske do 12 godina

29.03.2008. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Jedrenje: Rene Starić prvakinja Hrvatske do 12 godina
37rene_portrait02.jpg

Zadnjeg dana Otvorenog Prvenstva Hrvatske u klasi OPTIMIST došlo je do promjene na vrhu. Prvak Hrvatske postao je Bartul PLENKOVIĆ, starograđanin koji jedri za JK Tramontanu iz Opatije. Na drugom mjestu je ostao Lovro STRIHIĆ (JK Uskoka), a Bartol KOMADINA (JK Jugo M. Lošinj) morao se na kraju pomiriti sa trećim mejstom, iako je prva tri dana vodio. Nikolina PRTENJAČA postala je nova prvakinja Hrvatske.

Danas su odjedrena dva plova, dakle ukupno je odjedreno svih 9 plovova, što znači da se na kraju odbacuju dva najslabija rezultata. Bartul PLENKOVIĆ pobjedio je sa 5 bodova prednosti ispred Lovre STRIHIĆA i Bartola KOMADINE. Najbolji istarski predstavnik je porečan Endi STARIĆ (JK Horizont, Poreč) koji je prvenstvo završio na 17. mjestu jedrivši iz dana u dana sve bolje.

Najbolja djevojka bila je slovenka Kim PLETIKOS ukupno na 9. mejstu. Prva hrvatska djevojka i time prvakinja države je Nikolina PRTENJAČA, također iz JK tramontane, Opatija) ukupno 11.

Prvakinja Hrvatske do 12 godina je Endijeva sestra Rene STARIĆ (također JK Horizont, Poreč) koja je od prvog dana vodila u ovoj konkurenciji

CIJELI ČLANAK

Print Friendly, PDF & Email