NEWS

Jedna u nizu koordinacija na projektu uređenja Gradske rive, područja od Carinskog gata do bivše Gradske kavane, održana je u Maloj vijećnici

vizualizacija
07.02.2019. 18:12; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Jedna u nizu koordinacija na projektu uređenja Gradske rive, područja od Carinskog gata do bivše Gradske kavane, održana je u Maloj vijećnici

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Loris Peršurić, pročelnici gradskih odjela, za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Damir Hrvatin, te za komunalni sustav, Marino Poropat sa suradnicima, predstavnik izrađivača Projektne dokumentacije Alan Kostrenčić iz studija Kostrenčić i Krebel – Arhitekti d.o.o. iz Zagreba sa suradnicima, ravnatelj Lučke uprave Poreč Željko Čorak, te predstavnici gradskih komunalnih poduzeća, Usluge Poreč, tehnička direktorica Angela Tolušić i Odvodnje Poreč, rukovoditelj sektora operative, Siniša Pilat. Teme o kojima se najviše govorilo bile su rekonstrukcija komunalne infrastrukture, prometna problematika i punktovi za otpad u povijesnoj jezgri grada.

Koordinacije se redovito održavaju kako bi se raspravila i pronašla što kvalitetnija rješenja za uređenje ovog vitalnog gradskog prostora, a na njima sudjeluju predstavnici konzervatora i svih tvrtki koje na tom području imaju infrastrukturu.

S obzirom da se radi o izuzetno kompleksnom projektu, koji obuhvaća jedan od najreprezentativnijih dijelova grada, u njegovoj realizaciji izrazito se vodi računa o mišljenju struke, konzervatora i zainteresirane javnosti. Cjeloviti Program uređenja Gradske rive (područja od zgrade TOŠ B. Parentin do Gradskog kupališta) predstavljen je putem stručne prezentacije i e-savjetovanja. Potom je ova faza uređenja Gradske rive predstavljena gradskim vijećnicima, članovima gradskih odbora, predstavnicima ustanova i komunalnih poduzeća u listopadu prošle godine.

S obzirom da će se projektna dokumentacija još dorađivati, finalno rješenje prezentirat će se prije početka radova. Ukoliko potrebne dozvole budu ishođene po planu, planirani početak radova je jesen ove godine.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email