NEWS
HALF MARATON S

Jedinstveni biciklistički događaj Istria300 okupio 2.800 biciklista iz 40 zemalja. Na listi čekanja za 2024. godinu već 1.000 biciklista

default
08.10.2023. 21:37; ; Početna / Sport i rekreacija / Jedinstveni biciklistički događaj Istria300 okupio 2.800 biciklista iz 40 zemalja. Na listi čekanja za 2024. godinu već 1.000 biciklista

Jedinstven biciklistički događaj Istria300 namijenjen strastvenim biciklistima jučer je, 7. listopada, okupio 2.800 biciklista iz čak 40 zemalja koji su s izlaskom sunca krenuli na vožnju živopisnim istarskim cestama, treću godinu zaredom.

Svi sudionici startali su s porečke rive gdje su vožnju i završili, a u skladu sa sloganom događaja Ride your limits! mogli su, kao i svake godine, tijekom vožnje odabrati dužinu rute od 300, 242 ili 168 kilometara, što Istriu300 čini jedinstvenim projektom u široj regiji. O samom uspjehu ove manifestacije dovoljno govori činjenica da je na listi čekanja za sljedeću godinu oko 1000 prijavljenih.

„Svake godine imamo sreće s lijepim vremenom, ali ono što su sudionici istaknuli je da nigdje nisu doživjeli ovako pozitivnu atmosferu na cijeloj ruti, uključujući same natjecatelje do navijanja domaćeg stanovništva te spontanih okrjepnih stanica s tjesteninom s tartufima. To zaista ima samo u Istri!“, naglasio je Vladimir Miholjević, direktor utrke Istria300.

„Istria300 je najbrže rastući biciklistički projekt u Europi, a pozitivni utisci sudionika iz godine  u godinu garancija su daljnjeg rasta projekta u narednim izdanjima, ali mi u organizaciji vodit ćemo računa, kao i svaki put, da taj rast bude kontroliran i sporiji od interesa na tržištu, zbog čega je i ove godine postojala lista čekanja. No, kako bismo omogućili sudjelovanje međunarodnim sudionicima, zbog veće dostupnosti međunarodnih prijevoznih linija sljedeće godine će se Istria300 održati 28. rujna“, poručio je Miholjević.

Olimpijski pobjednici i rekreativci na jednom mjestu

Da je Istria300 zaista posebna govori to da je „gumu uz gumu“ rekreativcima društvo pravilo više olimpijskih pobjednika iz raznih sportova poput Martina Kocha, Roberta Kranjeca, Nicole Thost, Sonnya Colbrellia kao najveće biciklističke zvijezde, pa tako i naš olimpijac Ivica Kostelić, koji je uspješno odvozio rutu od 168 kilometara.

I dok su svi bili pobjednici u Istria300 Mini parkouru za djecu na stazi s preprekama do 300 metara, pobjednik na najdužoj, 300 kilometara dugoj ruti je Slovenac Tadej Sedar s vremenom 8:57:07, dok je u ženskoj konkurenciji pobijedila Slovenka Laura Šimenc s 9:48:57.

Istria300 Ladies – posebnost ovogodišnjeg izdanja                                                                                                             

Sve više žena otkriva ljepotu cestovnog biciklizma koji im omogućuje istovremeno otkrivanje i istraživanje krajolika i prirode, zbog čega je Istria300 uvela novi, isključivo ženski program kako bi inspirirala još više žena na vožnju – Istria300 Ladies, čija je ambasadorica bila Njemica Catherine Rossmann, ikona ženskog amaterskog biciklizma koja je vozila sa startnim brojem 300, simbolom Istrie300.

Istra kao hit destinacija za poznate sportaše                                                                                                                                                                        

„Ponosni smo što je Istria300 okupila tako velik broj poznatih sportaša u Istri koji na taj način dodatno promoviraju ljepote Istre i Poreča, zdrav životni stil i sportskih duh. Cilj nam je promovirati Istru kao odličnu cjelogodišnju cikloturističku destinaciju, zbog čega nas posebno veseli procjena da je u sklopu Istria300 ostvareno 15.000 noćenja u destinaciji“, poručili su organizatori.

Istria300 – uspjeh je rezultat timskog rada

Zbog velikog broja vozača i sigurnosti svih sudionika u prometu, projekt se realizirao u intenzivnoj suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Policijskom upravom Istarskom. „Moramo istaknuti odličnu suradnju s nadležnim institucijama koja nam je omogućila da cjelokupna organizacija protekne besprijekorno. Posebno zahvaljujemo svim stanovnicima Istre koji su imali razumijevanja zbog posebne prometne regulacije na dan natjecanja, neophodne za sigurnost svih sudionika, a posebno što su nas putem pozdravljali s osmijehom“, istaknuo je je Vladimir Miholjević, direktor utrke Istria300 te posebno zahvalio sponzorima i vjernim partnerima čiju podršku imaju iz godine u godine.

U Istria300 Mini i Ladies i ove je godine Istria30 bila najveća izložba bicikala u Hrvatskoj koja je okupila trideset izlagača najpoznatijih biciklističkih brendova.

Organizator biciklističkog događaja Istria300 je tvrtka Bike Triangle, a i ove su godine partneri Valamar Riviera d.d., Heineken 0.0, HEP, Turistička zajednica Grada Poreča, Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska turistička zajednica.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email