NEWS

Javni poziv za uključenje u program certificiranja EKO prijateljskog smještaja u Istri

ECO DOMUS
04.03.2022. 10:39; ; Početna / Gospodarstvo / Javni poziv za uključenje u program certificiranja EKO prijateljskog smještaja u Istri

Upravni odjel za turizam Istarske županije POZIVA pravne i fizičke osobe registrirane za pružanje usluga smještaja na području Istarske županije DA SE UKLJUČE U PROGRAM CERTIFICIRANJA EKO PRIJATELJSKOG SMJEŠTAJA U ISTRI .

Istra želi razvijati turizam na održiv i odgovoran način, poštujući ekološke, ekonomske i socijalne aspekte. Navedeni ciljevi sadržani su u Nacionalnoj razvojnoj strategiji RH do 2030. godine, u Master planu razvoja turizma Istre do 2025. godine i u Programu rada Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Cilj javnog poziva je stoga uključivanje u program onih privatnih iznajmljivača koji žele svoje sadržaje i usluge prilagoditi i nuditi gostima na odgovoran i održiv način.

Diversifikacijom privatnog smještaja želimo privući ekološki osviještene goste koji se i sami u svakodnevnom životu pridržavaju ekoloških načela, te u destinaciji gdje provode svoj godišnji odmor radije biraju smještaj u kojem se također poštuju i njeguju takvi principi.

Prijave se dostavljaju online putem sljedeće poveznice: www.istraecoxperience.com/hr/korisne-informacije/intro-eko-prijavnice/prijava-certificiranje-eko- prijateljskog-smjestaja

Javni poziv je otvoren do 31. listopada ove godine.

Osnovne karakteristike Eco Domus smještaja jesu:

  • Društvena i ekološka odgovornost
  • Cjelovita zaštita okoliša i zdravlja
  • Korištenje eko certificiranih sredstava za pranje i čišćenje
  • Korištenje eko certificiranih toaletnih proizvoda
  • Korištenje prirodnih materijala
  • Štednja vode
  • Štednja energije
  • Sortiranje i recikliranje otpada

Za uvrštenje u program Eco Domus potrebno je prijaviti se na naš javni poziv koji je otvoren do 31. listopada tekuće godine.

Prijave se dostavljaju online putem sljedeće POVEZNICE.

Ukoliko niste u mogućnosti prijaviti se online, možete nam poslati ispunjeni obrazac u wordu kojeg možete preuzeti u nastavku, zajedno sa ostalom referentnom dokumentacijom o programu Eco Domus:

 

Print Friendly, PDF & Email