NEWS

Jakovčić nije zloupotrijebio službeni položaj

10.10.2006. 00:00; ; Početna / Politika / Jakovčić nije zloupotrijebio službeni položaj
203majic.jpg


Nakon temeljite obrade Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje po kome "nema osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo" Ivan Jakovčić, Vesna Kordić i Josip Maras protiv kojih je kaznenu prijavu podnio novinar Glasa Istre Dražen Majić. O odbacivanju Majićeve kaznene prijave Jakovčić je javnost danas informirao na posebnoj tiskovnoj konferenciji u Puli, podijelivši novinarima kopije rješenja zamjenika Županijskog državnog odvjetnika Stjepana Borovečkog od 4. listopada i kaznene prijave Dražena Majića iz ožujka ove gopdine."Kao legalist ne želim komentirati rješenje, kao što to nisam činio ni u slučaju Svetog Jurja", rekao je Jakovčić i dodao: "Očito je da su novinari Glasa Istre zbog kupnje tavana u Poreču protiv mene provodili medijski linč. Nadam se da će se medijska hajka sada stišati!"

Županijsko državno odvjetništvo u suradnji s policijom i USKOK-om pokrenulo je istragu na inicijativu novinara Glasa Istre Dražena Majića, koji je uz prijavu dostavio novinske članke i nekoliko dokumenata. Na osnovi toga izvršena je kriminalistička obrada u kojoj su pribavljeni brojni dokumenti i izjave više osoba, ali tijekom istrage nije utvrđeno da je Jakovčić na bilo koji način utjecao na pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Poreča Vesnu Kordić i bivšeg gradonačelnika Josipa Marasa. Pritom, kako se navodi u rješenju, Županijsko državno odvjetništvo ne drži prijepornim to što je Jakovčić ugovor o kupnji sklopio dvije godine nakon što je na javnom natječaju izabran za najpovoljnijeg ponuđača i što je tavan od 66 četvornih metara platio 16.668 eura.

O najnovijim događajima u "Glasu Istre" Jakovčić je rekao da je očito riječ o obračunima unutar te izdavačke kuće i odbacio insinuacije suspendiranih urednika i novinara o svom i IDS-ovom sudjelovanju u bilo čemu što se zbiva u Glasu Istre. Štoviše, kategorički je ustvrdio da ni on ni bilo tko iz IDS-a ima nekakve materijalne, poslovne ili bilo kakve druge interese, osim želje da mediji budu neovisni i nepristrani, što se posebice odnosi na Glas Istre

AMPress Pula 10.10.2006

Print Friendly, PDF & Email