NEWS
Ljekarna

Izvrstan nastup učenika Umjetničke škole Poreč na natjecanju mladih glazbenika Jadrana „Daleki akordi 2019“

23.04.2019. 11:53; ; Početna / Kultura / Izvrstan nastup učenika Umjetničke škole Poreč na natjecanju mladih glazbenika Jadrana „Daleki akordi 2019“
Daleki akordi - učenica Ava Asia Kanceljak, učiteljica Anamarija Škara Youens, korepetitorica Jenny Brković

Glazbena škola ”Josip Hatze” pod pokroviteljstvom Županije Splitsko – dalmatinske organizirala je 24. Međunarodno natjecanje ”Daleki Akordi” koje se održalo od 13. do 17. travnja 2019. godine u Splitu i Kaštelima u tri discipline: gudači, drveni duhači i limeni duhači.

Na natjecanju drvenih duhača je ukupno prijavljeno 97 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Estonije,Norveške, Latvije i Mađarske

Ocjenjivački sud činili su redom renomirani umjetnici i pedagozi: Goran Juras, Goran Jurković, Jože Kotar i Jan Ostry.

U Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu odvijala se disciplina drveni duhači, zajedno u istoj discipline sljedeći instrumenti: flauta, klarinet, saksofon i fagot.

Umjetničku školu Poreč predstavljale su dvije učenice flaute Ava Asia Kanceljak i Mia Janko u disciplini drvenih duhača gdje su se natjecale uz flautiste sa saksofonistima i klarinetistima.

U I. kategoriji do 11 godina Ava Asia Kanceljak, učenica 2. razreda flaute, učiteljica   Anamarija Škara Youens, jedna od najmlađih natjecateljica, svojim prvim nastupom na natjecanju osvojila je II. nagradu sa 54/60 bodova.

U II. kategoriji do 13 godina Mia Janko, učenica 5. razreda flaute, učiteljica savjetnica Samanta Stell, višestruko nagrađivana svojim je izvrsnim nastupom osvojila II. nagradu sa 54,67/60 bodova.

Ava Asia Kanceljak i Mia Janko nastupale su uz klavirsku pratnju i podršku korepetitorice Jenny Brković.

Na natjecanju gudača je ukupno prijavljeno 150 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Estonije, Finske, Poljske, Austrije i Njemačke.

Ocjenjivački sud činili su redom renomirani umjetnici i pedagozi: Dragan Đorđević, Atanas Krastev i Karmen Pečar.

U Glazbenoj školi Josipa Hatzea, Područnom odjelu u Kaštelu odvijala se disciplina gudača, instrumenti: violina, viola i violončelo.

Umjetničku školu Poreč predstavljala je Hana Gubić u disciplini violončela gdje se uz violončeliste natjecala sa violinama i violana, njih ukupno 150.

U II. kategoriji do 12 godina Hana Gubić, učenica 4. razreda violončela, učitelj Anthony Havelka, višestruko nagrađivana prvim nagradama, svojim je fenomenalnim  nastupom osvojila I. nagradu sa 56,83/60 bodova.

Hana Gubić nastupala je uz klavirsku pratnju i podršku korepetitorice Aleksandre Orbanić.

Već sam nastup na ovom natjecanju koje se održava dvadeset i četiri godine i dolaze najbolji mladi glazbenici iz raznih zemalja, velik je uspjeh, a osvojene prva i druge nagrade još su jedna potvrda darovitosti Ave Asie Kanceljak, Mie Janko i Hane Gubić te predanog i profesionalnog rada učiteljica Anamarije Škara Youens, Samante Stell I učitelja Anthonya Havelke. Zasluge idu i sjajnim korepetitoricama Jenny Brković i Aleksandri Orbanić.

Čestitke Avi Asii,  Mii, Hani te posebna pohvala i zahvala učiteljicama Škara Youens, Stell, učitelju Havelki te korepetitorici Jenny Brković na iznimnom trudu i postignutim rezultatima!

Posebne čestitke i zahvale roditeljima te ravnateljicama, učiteljicama i učiteljima osnovnih škola

 

Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email